Logo demaasroute.nl


Overtuigend leren spreken … dat doen we in Rome!

  Human Interest

Drie leerlingen van het Dr. Mollercollege in Waalwijk zijn geselecteerd om samen met andere leerlingen en studenten van 3 tot en met 9 september een cursus welsprekendheid te volgen in de Eeuwige Stad Rome! Veertig leerlingen uit heel Nederland hebben zich hiervoor aangemeld. Onze drie leerlingen zijn op basis van hun inzending (een film) geselecteerd en maken deel uit van een groep van 14 bovenbouwleerlingen die deze zomerschool mogen volgen.

WAALWIJK - Drie gymnasiumleerlingen uit de vijfde klas van het Dr. Mollercollege krijgen de kans om in de voetsporen van grote Romeinse sprekers te treden: Bibi van de Loo, Mare van Bladel en Lucas Bastiaanssen. Zij volgen samen met andere leerlingen en studenten een week lang een cursus welsprekendheid in Rome!

De lessen worden gegeven door docenten van Stichting Landmerk in samenwerking met gastsprekers die werken en wonen in Rome, zoals Antoine Bodar (bekende Nederlandse priester), Maarten van Aalderen (correspondent voor De Telegraaf), Joep Wijnands (ambassadeur in Italië voor Nederland), Hans Hoogeveen (Permanente vertegenwoordiger bij de Food and Agricultural Organization van de VN).

Ons gymnasium heeft zich dit jaar gericht op het leren spreken en debatteren. Dit heeft geleid tot de oprichting van een debatclub en deelname aan verschillende wedstrijden. Het hoogtepunt is ongetwijfeld dat deze drie leerlingen na een selectieprocedure een scholing krijgen in de stad waar de kunst van het spreken is ontstaan.

Reageer als eerste