Logo demaasroute.nl


Van links naar rechts gemeentesecretaris Harrie Timmermans, werknemer Dick de Rooij (al ruim 40 jaar bedient hij de unieke schroevenwals bij Van Beek) en burgemeester Jan Hamming.
Van links naar rechts gemeentesecretaris Harrie Timmermans, werknemer Dick de Rooij (al ruim 40 jaar bedient hij de unieke schroevenwals bij Van Beek) en burgemeester Jan Hamming.

Burgemeester en wethouders Heusden op bezoek bij Van Beek

  Zakelijk

Burgemeester Jan Hamming en de wethouders van Heusden zijn 20 juni bij Van Beek op bedrijfsbezoek geweest. De verhuizing naar het nieuwe pand had de nieuwsgierigheid van het college gewekt en Van Beek gaf graag een toelichting op wat het bedrijf doet. Vrijwel direct na afloop doken op LinkedIn de eerste enthousiaste posts op.

DRUNEN - Het college van de gemeente Heusden was erg onder de indruk van de vergaande geautomatiseerde werkwijze van Van Beek. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld haar ERP en CAD-systeem geïntegreerd waardoor elk onderdeel in de 3D-ontwerpen van alle mogelijke informatie wordt voorzien met een rechtstreekse koppeling naar de werkvloer. Ook vertelde het bedrijf over haar deelname aan een robotiseringsproject en de inzet van een robot voor het intern transport.

Mondiale leverancier
Van Beek is een mondiale leverancier, maar dat betekent niet dat het bedrijf het belang van een goede regionale verankering uit het oog verliest. Zonder de expertise van haar partners in de directe omgeving zou het een stuk lastiger zijn om tegen een scherpe prijs hoogwaardige schroeftransportsystemen te leveren.

Van Beek draagt bij
Door bovenop de nieuwste ontwikkelingen te zitten houdt Van Beek een leidende positie. De groei maakt het mogelijk nieuwe medewerkers aan te nemen en in hen te investeren. Het bedrijf hoopt dat het de bestuurders van de gemeente duidelijk heeft kunnen maken op welke manier Van Beek een aanwinst is voor de regio. Niet alleen op het gebied van banen, maar ook als het om innovatiekracht gaat.

Burgemeester lovend
Het lijkt erop dat die boodschap is aangekomen. Na afloop omschreef burgemeester Jan Hamming Van Beek op LinkedIn als 'een prachtig innovatief metaalbedrijf dat gespecialiseerd is in unieke speciale transportschroeven'. "De uitdaging voor bedrijven als Van Beek is om gespecialiseerd personeel te vinden: vakmensen in de techniek." Hamming benadrukte het belang van samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers hierin en wees erop dat zijn gemeente hier daarom graag in investeert. "Zowel in het belang van werkzoekenden, werkgevers en een sterke economie in de regio."

Expertise dicht bij huis
Van Beek is al sinds 1982 gevestigd in Drunen. In deze regio is veel expertise aanwezig als het gaat om metaal en engineering. Niet voor niets is hier het bedrijventerrein Metal Valley ontstaan, een kenniscluster voor metaal en engineering in Nederland waar Van Beek gevestigd is.

Reageer als eerste