Logo demaasroute.nl


De Kerstmarkt van buurthuis ’t Schooltje doet haar naam eer aan. Alles draait om de sfeer die de decembermaand zo bijzonder maakt. Grote rijen kraampjes, veel muziek en eten en drinken wat bij deze periode hoort.
De Kerstmarkt van buurthuis ’t Schooltje doet haar naam eer aan. Alles draait om de sfeer die de decembermaand zo bijzonder maakt. Grote rijen kraampjes, veel muziek en eten en drinken wat bij deze periode hoort. (Foto: Marcel Donks)

Kerstmarkt in Waspik viert lustrum

De sfeervolle ruimte van de leegstaande Theresiakerk in Waspik-Boven vormt zondag 10 december het decor voor de vijfde kerstmarkt die vanuit buurthuis 't Schooltje wordt georganiseerd. De kerk zal weer vol staan met kraampjes met kerstspullen en in en rond de kerk is veel te doen voor jong en oud. Zo net na Sinterklaas zal het dit jaar vroeg Kerstmis zijn in Waspik.

WASPIK - Buurthuis 't Schooltje organiseerde de kerstmarkt in 2013 voor de eerste keer. De Theresiakerk is al lang niet meer voor vieringen in gebruik en staat leeg. "Alle reden om dit unieke gebouw voor andere doeleinden te gebruiken", vertelt Kees van Dongen, samen met Rita van Strien een van de drijvende krachten achter de organisatie van de kerstmarkt. "Hoe mooi kan het dan zijn om juist in die sfeervolle omgeving een kerstgedachte op te roepen. Het initiatief wordt sinds die eerste editie door de bezoekers erg gewaardeerd. Reden genoeg om, zo lang de kerk leegstaat, de kerstmarkt daar te houden. We zijn ieder jaar weer blij als het door kan gaan."

De bezoeker kan een prachtig aangeklede kerk verwachten. Er staan grote rijen met kramen van waar mensen kerst gerelateerde spullen te koop aanbieden. Denk daarbij aan kerstkaarten, decoratieartikelen, geurkaarsen, bloemen, beelden, houtsnijwerken, schilderijen en kleding. Allemaal passend binnen de kerstsfeer die in de kerk aanwezig zal zijn. "Die sfeer wordt mede veroorzaakt door live muziek door verschillende ensembles: waar kan dat mooier klinken dan in de akoestische omgeving van een kerkgebouw."

Qua eten en drinken hoeven bezoekers zeker niets tekort te komen: worstenbrood, appelflappen, snert, tomatensoep, glühwein en nog veel meer. Voor kinderen is er een uitdagende knutselhoek waar ze helemaal los kunnen gaan. Buiten wordt de bezoeker verrast met een warm ontvangst, compleet met vuurkorven en een sfeervol draaiorgel. Natuurlijk is er ook een levende kerststal met Toppers en levende dieren en kan er een gratis rit worden gemaakt met de kerstkoets.

De vijfde kerstmarkt in de Theresiakerk aan de Carmelietenstraat in Waspik wordt gehouden op zondag 10 december van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang bedraagt 1 euro voor bezoekers vanaf 10 jaar; kinderen tot 10 jaar gratis. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan buurthuis 't Schooltje. Alle kraampjes zijn inmiddels verhuurd dus het belooft een goedgevulde kerstmarkt te worden.

Meer berichten
Shopbox