Logo demaasroute.nl


Op donderdag 30 november kregen de leerlingen uit groep 7 en 8 van CBS Van der Heijden in Waalwijk verkeersles.
Op donderdag 30 november kregen de leerlingen uit groep 7 en 8 van CBS Van der Heijden in Waalwijk verkeersles.

Veilig op Weg in Waalwijk

Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen hele gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

WAALWIJK - Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was donderdag 30 november te gast op CBS van der Heijden in Waalwijk om de leerlingen van groep 7/8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De leerlingen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'.

Dode Hoek
Het project 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

Veilig op Weg
'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht. Meer weten of een les aanvragen? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl;

Meer berichten
Shopbox