Logo demaasroute.nl


De bewoners van de Seringenhof in Waalwijk genoten donderdagavond met volle teugen van het lekkere eten, de gezelligheid en niet te vergeten van elkaars gezelschap.
De bewoners van de Seringenhof in Waalwijk genoten donderdagavond met volle teugen van het lekkere eten, de gezelligheid en niet te vergeten van elkaars gezelschap.

Seringenhof in Waalwijk schuift aan bij Winterbuurttafel

Bewoners van de Seringenhof in Waalwijk werden donderdagavond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Een kleurrijke Foodtruck, langgerekte houten tafels, warme vuurkorven en berenvellen en versbereide gerechten: het waren de ingrediënten voor een uniek samenzijn met de buurtbewoners. Bewoner Davy van Keulen won een Aviko Winterbuurttafel en bezorgde hiermee zijn straat een avond vol verwarmende gezelligheid.

WAALWIJK - De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met haar Buurttafelcampagne mensen wil verbinden door de liefde voor eten met elkaar te delen en samen plezier te beleven. Op www.aviko.nl kon je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 10 Winterbuurttafels. De Seringenhof viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar donderdagavond, 30 november, de straat in. Bewoner Davy van Keulen geeft aan dat hij het een supergezellig plein vindt waar de bewoners elkaar een handje helpen als het nodig is. Vijftig medebewoners schoven aan aan de kleurrijk gedekte tafels en genoten bij de gezellige vuurkorven, warme fleecedekens en zachte berenvellen van een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.
Dat het initiatief van de Buurttafel aansluit bij de behoefte van veel Nederlanders, blijkt wel uit onderzoek dat bureau SAMR onlangs uitvoerde. Ruim een kwart van alle Nederlanders zou graag meer contact met zijn buren willen hebben. En ruim 67% vindt dat je elkaar beter leert kennen door samen te eten. Meer praten en eten met de buren maakt de buurt volgens het onderzoek gezelliger en draagt bij aan de veiligheid.

Meer berichten
Shopbox