Kruidenkweker Bert Klerks verzorgt op 16 januari een lezing over kruiden en gewasbescherming. Samen met zijn vrouw runt hij een tuincentrum in Oisterwijk.
Kruidenkweker Bert Klerks verzorgt op 16 januari een lezing over kruiden en gewasbescherming. Samen met zijn vrouw runt hij een tuincentrum in Oisterwijk.

Lezing over kruiden en gewasbescherming

Groei & Bloei De Langstraat presenteert op dinsdagavond 16 januari een lezing over kruiden en gewasbescherming met als thema 'Biologisch is best logisch!'. De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11 in Waalwijk. Aanvang om 20.00 uur en de kosten bedragen 3 euro per persoon; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

WAALWIJK - De eerste lezing van 2018 wordt gegeven door kruidenkweker Bert Klerks. Bert heeft samen met zijn vrouw Annie een tuincentrum in Oisterwijk. Al in 1978 zijn ze met een hoveniersbedrijf gestart. Ze verkochten toen een uitgebreide collectie vaste planten. Langzaam veranderde, mede door hun voorliefde voor gezond eten en drinken, het gewone assortiment in een zeer uitgebreide collectie keukenkruiden en groenteplanten. Hiervan hebben ze dan ook een groot aanbod in pot, maar zeker ook in zaden gedurende het hele seizoen. De kruiden zijn echt een enorme passie van Bert, hij kan er dagen over vertellen. Dit zal hij in een avondvullend programma ook zeker komen doen. In het eerste deel van de avond wordt uitleg gegeven, aan de hand van meegebrachte keukenkruiden, over de teelt en het gebruik van deze kruiden. In het tweede deel komt het gebruik van biologische gewasbescherming aan bod. Het gebruik hiervan vraagt wat meer kennis, maar de laatste nieuwe ontwikkelingen op dit gebied maken alle chemische middelen totaal overbodig. De biologische gewasbescherming werkt met geur- en smaakstoffen van diverse kruiden en inzet van natuurlijke vijanden. Ook een juiste bemesting en een optimaal bodemleven zijn van belang om de weerstand van de plant te verhogen. De natuur zelf geeft ons al duizenden jaren de oplossingen. We moeten ze alleen leren zien en een eigentijdse toepassing geven. Zeg nu zelf...tegenwoordig is biologisch best logisch! Meer info op de website van Groei & Bloei De Langstraat:
www.delangstraat.groei.nl.

Meer berichten