Inge Kleijngeld en Sjaak Koolen hebben al veel plezier over de Wollukse Kwis die op 5 mei gehouden wordt. Ze hopen dat dit het begin is van een nieuwe traditie. Foto: Wieke Hoeke/Hoeke Fotografie
Inge Kleijngeld en Sjaak Koolen hebben al veel plezier over de Wollukse Kwis die op 5 mei gehouden wordt. Ze hopen dat dit het begin is van een nieuwe traditie. Foto: Wieke Hoeke/Hoeke Fotografie (Wieke Hoeke/Hoeke Fotografie)

Al 35 teams aangemeld voor Wollukse Kwis

Vijfendertig teams hebben zich al aangemeld voor de Wollukse Kwis die op 5 mei gespeeld wordt. Er wordt gestreefd naar vijftig teams. Wie nog mee wil doen kan zich dus nog aanmelden.

WAALWIJK – Families, bedrijven, scholen, sportclubs, vrienden, buurten: teams worden overal samengesteld. Sjaak Koolen en Inge Kleijngeld vertellen met enthousiasme over de Wollukse Kwis: "De 'dorpskwis' is een typisch Brabants fenomeen. In Waalwijk wordt het natuurlijk een stadkwis. De Wollukse Kwis zal zeker reuring en saamhorigheid brengen, want het speelt zich niet allemaal binnen af. Teamleden moeten rond speuren. Op verschillende locaties moeten doe-opdrachten worden uitgevoerd. En we streven ernaar dat er op het Raadhuisplein wat leuks is voor het publiek, zodat iedereen die dat wil erbij betrokken wordt. Vanwege de uiteenlopende vragen en de hoeveelheid van de opdrachten raden we een teamgrootte van 15 mensen aan. Zorg voor een goede mix van jong en oud, vrouwen en mannen, doeners en denkers. Hoe breder de samenstelling van het team, hoe meer kan op succes."
Voor de vragenmakers is de voorbereiding een 'monnikenwerk'. Zij hebben inmiddels ruim 1000 vragen voor de teams samengesteld, bestaande uit hoofdvragen en subvragen, van eenvoudig tot moeilijk. De onderwerpen lopen uiteen van vragen over de kern van Waalwijk tot vragen over de wereld. Inge: "Het gaat om weetvraagjes, creatieve opdrachten, er zijn vragen over sport, wiskunde, voor sommige vragen heb je talenkennis nodig. Er zijn beslist vragen waarvoor je de antwoorden zult moeten opzoeken. Daarom is het ook belangrijk dat je een divers team hebt en je mag gebruik maken van alle (telefonische) hulp die je kunt krijgen. Zorg ook beslist dat je wifi op orde is!"
Eén van de vragen wordt vast verklapt. Sjaak: "Maak een Wolluks volkslied. Dat mag op bestaande muziek. Maak een filmpje en voer het zelf uit Als er iets goeds bij zit kijken we of we daar echts iets van kunnen maken."
Als afsluiting van de Wollukse Kwis biedt de organisatie Waalwijk op 12 mei een feest aan in het centrum van de stad. "Iedereen mag komen," benadrukt Sjaak Koolen. "Dit feest wordt georganiseerd in samenwerking met de horeca en de Tavenu en tijdens het feest heeft de prijsuitreiking plaats." Meer willen Koolen en Kleijngeld nog niet kwijt.
Wat wel te beluisteren valt is de hoop dat dit feest de opmaat is naar een volgende editie van de Wollukse Kwis. Hopelijk wordt hiermee een nieuwe traditie geboren.
Deelname aan de Wollukse Kwis kost 50 euro per team. Inschrijven doe je via de website www.wolluksekwis.nl.

Meer berichten