Bianca (links) en Anouk (midden) van Samen Top met de Maon. Rechts op de foto eigenaresse Moniek van Alphen van Mon Ballon. Drie dagen per week zijn er Toppers aanwezig om mee te werken in het atelier van Mon Ballon.
Bianca (links) en Anouk (midden) van Samen Top met de Maon. Rechts op de foto eigenaresse Moniek van Alphen van Mon Ballon. Drie dagen per week zijn er Toppers aanwezig om mee te werken in het atelier van Mon Ballon. (Foto: Marcel Donks)

Toppers maken toffe ballondecoraties

Op vrijdagochtend wordt er hard gewerkt in het atelier van Mon Ballon, één van de nieuwe ondernemers van 't Binnenhof in het Waspikse centrum. Eigenaresse Moniek van Alpen is samen met Toppers Bianca en Anouk bezig om een grote maan te maken als ballondecoratie voor woonzorgcentrum De Stroming. Mon Ballon en de mensen van Samen Top werken intensief samen.

WASPIK - Het succesverhaal van Samen Top gaat verder. De stichting die zich inzet voor dagbesteding voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt heeft zich de afgelopen jaren goed geworteld binnen de Waspikse gemeenschap. Op tal van plekken zijn de Toppers actief, variërend van Den Bolder, de Dorpsboerderij en eetcafé Hieriest tot de ponyclub, de bibliotheek en de Plus. Sinds een paar weken zijn de Toppers ook aan de slag bij de nieuwe winkel van Mon Ballon in 't Binnenhof.

De samenwerking met Moniek van Alphen (46) van Mon Ballon was er al langer. Zij leerde een groep Toppers hoe ze ballonfiguren moesten maken en ook werden samen bogen en pilaren van ballonnen gemaakt voor tal van gelegenheden in Waspik. "Mede daardoor kreeg ik steeds meer opdrachten en werd de werkruimte bij mij thuis in Dongen, de woonkamer, te klein", vertelt Moniek. "In 't Binnenhof kwam een mooie ruimte vrij; dit gaf me tevens de mogelijkheid wat spullen te gaan verkopen. In overleg met Judith van Samen Top hebben we de constructie bedacht dat er drie dagen per week twee Toppers bij mij gedetacheerd worden. Dit leidt tot een moooie samenwerking."

Nast Bianca en Anouk zijn Esther, Nathalie, Isabel, Jackie en Rachelle aan het werk bij Mon Ballon in Waspik. Waar in de opstartfase de begeleiding vanuit Moniek intensief is, hoopt ze op termijn opdrachten voor decoraties volledig bij de Toppers neer te kunnen leggen, weliswaar met een instructie erbij. "Ik werk al jaren in de gehandicaptenzorg, dus ik heb feeling met deze mensen. Ik zie de kansen in plaats van de beperkingen waardoor ik probeer ze te laten ontwikkelen in zelfstandigheid. We hebben veel plezier samen."

Op woensdag 7 februari houdt Mon Ballon in de aanloop naar carnaval een workshop 'Maontje Maoke' bij Hieriest. Ook de Toppers zullen aanwezig zijn. Tussen 19.30 uur en 21.30 uur leren mensen hoe ze een maan van 140 cm hoog kunnen maken van ballonnen. Deelname aan de workshop kost 11 euro inclusief materiaal. "Leuk om zelf creatief aan de slag te gaan met ballonnen. De maan die gemaakt wordt, is perfect als decoratie tijdens carnaval voor het raam of bijvoorbeeld samen met de Maoneblussers-vlag aan de vlaggenstok."

Meer berichten