Het brandweervoertuig is van het merk SCANIA, type P 450pk chassis en uitgevoerd met een verlaagde dagcabine en drie zitplaatsen.
Het brandweervoertuig is van het merk SCANIA, type P 450pk chassis en uitgevoerd met een verlaagde dagcabine en drie zitplaatsen.

Nieuwe hoogwerker voor brandweer Waalwijk

Zaterdag 3 februari overhandigde burgemeester Nol Kleijngeld de nieuwe hoogwerker voor de brandweermensen van Waalwijk. Na een zeer intensive opleiding kan het voertuig in dienst genomen worden.

WAALWIJK - In aanwezigheid van alle brandweerleden en hun partners sprak de burgemeester zijn lof uit over het nieuwe voertuig met als roepnummer 20–7151. Om het feestelijke moment extra kracht bij te zetten werden de genodigden voorzien van een kleine demonstratie en lichtshow bij het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Het brandweervoertuig is van het merk SCANIA, type P 450pk chassis en uitgevoerd met een verlaagde dagcabine en drie zitplaatsen. Het Finse bedrijf Bronto Skylift heeft het chassis voorzien van een hoogwerker opbouw. De nieuwe hoogwerker is een compact en wendbaar redvoertuig. Dat is handig, want de brandweer moet altijd zo snel mogelijk ter plaatse komen. De hoogwerker is niet langer dan 9 meter en niet hoger dan 3,5 meter. Maar dat zegt niks over de hoogte: de telescoop-arm brengt brandweerlieden wel tot 32 meter hoog! Bijvoorbeeld om mensen te redden of om vanaf grote hoogte te kunnen blussen. De korf is ook voorzien van een camerasysteem met warmtebeeldfunctie, een brandcarddrager, een intercomsysteem voor communicatie aan de grond, speciale led schijnwerpers en een zeer modern waterkanon.Het moderne navigatiesysteem in de cabine wordt direct geactiveerd als het brandweerpersoneel een melding krijgt.
Naast dit systeem zien is er een 360 graden view in de cabine welke bijdraagt aan de veiligheid. Daarnaast is het voertuig uitgerust met de allernieuwste middelen en gereedschappen om incidenten op een juiste en verantwoorde wijze te kunnen bestrijden. Naast de reguliere taken heeft Waalwijk voortaan dus een hoogwerker voor incidenten op hoogte.

Meer berichten