Bericht van D66.
Bericht van D66.

D66 bezoekt scholen in Waalwijk

D66 trekt tot aan de verkiezingen op 21 maart het land door met een bustour. Vandaag bezoekt D66 de middelbare school het Mollercollege en De Walewyc in Waalwijk. Bij het bezoek zijn de Tweede Kamerleden Jessica van Eijs, Achraf Bouali en Joost Sneller aanwezig. Ook de Europarlementariërs Sophie in 't Veld en Matthijs van Miltenburg zijn erbij.

WAALWIJK - De leerlingen gaan vervolgens in gesprek met de Europarlementariërs en Kamerleden. D66 lijsttrekker Waalwijk Sheila Schuijffel: "D66 Waalwijk vindt het belangrijk dat jonge mensen mee kunnen denken en kunnen participeren. Door het gesprek aan te gaan met de D66-politici proberen wij de politiek, en speciaal de gemeentepolitiek, dichter bij onze jongeren te brengen."

Gemeenteraadsels

In de ochtend gaan de leerlingen het spel Gemeenteraadsels spelen. Ze verdiepen zich dan in actuele politieke onderwerpen. Na het arriveren van de bus is er een kleine rondleiding door de school. Daarna is er voor de leerlingen de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Europarlementariers en Kamerleden. Schuijffel: "Het spelen van Gemeenteraadsels is een goed voorbeeld hoe leerlingen aan de slag kunnen gaan met lokale en nationale politiek. Vervolgens kunnen ze dit zelf met de politici bespreken." Tweede Kamerlid Jessica van Eijs:"D66 wil goed onderwijs en gelijke kansen voor iedereen. De scholen in Waalwijk zijn een goed voorbeeld hoe sterk onderwijs en het meedoen van jonge mensen hand in hand gaan.

Meer berichten
Shopbox