Boomplanting 2017 bij De Rode Loper door kinderen van de BSO.
Boomplanting 2017 bij De Rode Loper door kinderen van de BSO.

Nationale Boomfeestdag in de gemeente Loop op Zand

Evenals vorig jaar wordt Boomfeestdag in de gemeente Loon op Zand gevierd met planten van eetbaar en biologisch groen. Op initiatief van de voedselgroep van Stichting Wereldgemeente Loon op Zand en in samenwerking met Samenwerkenaandewijk en wijkbewoners zijn 3 locaties uitgekozen waar op woensdag 14 maart fruitbomen en –heesters worden geplant.

KAATSHEUVEL - De start van de beplanting vindt plaats op het speelveldje in de Leemkuilen in Kaatsheuvel om 13.30 uur. Burgemeester Hanne van Aart en wethouder Gerard Bruijniks zijn daarbij aanwezig. De volgende locatie is Hobbemastraat, hoek Albert Cuypstraat. Daar vindt de planting om 14.30 uur plaats. In het kerkdorp Loon op Zand wordt geplant aan de Van Grevenbrouckstraat om 15.30 uur.
De boomplanting op 14 maart maakt onderdeel uit van een langlopend project om te komen tot een lint van plukfruitlocaties in buurten en wijken door de hele gemeente. Tijdens Festival Wereldwijd 2017 konden bezoekers geschikte locaties voor het planten van eetbaar groen aanmelden. Voor een volgende planting wordt, tezamen met inwoners, uit deze locaties een keuze gemaakt. Meedoen staat voor iedereen open, ideeën aandragen voor locaties kan ook. Neem daarvoor contact op met Marjolein Liebregts via marjolein@famliebregts.nl, of met Nanny Verheijen via info@wereldgemeenteloonopzand.nl.

Meer berichten
Shopbox