Kinderen kunnen straks naar hartenlust spelen in de Waspikse Natuurspeeltuin. Naast natuurlijke speelelementen als boomstammen en een blotenvoetenpad zijn er ook verschillende leuke speeltoestellen te vinden.
Kinderen kunnen straks naar hartenlust spelen in de Waspikse Natuurspeeltuin. Naast natuurlijke speelelementen als boomstammen en een blotenvoetenpad zijn er ook verschillende leuke speeltoestellen te vinden. (Foto: Marcel Donks)

Lekker spelen en fijn ontmoeten in Waspikse Natuurspeeltuin

De vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de Waspikse Natuurspeeltuin zijn niet over een nacht ijs gegaan. Vanaf het moment dat Wilma de Rooij in 2016 Het Beste Idee van Waalwijk won, is er hard gewerkt om voldoende geld in te zamelen en om de nodige werkzaamheden te verrichten. Half december 2017 ging de schop de grond in; zaterdag 14 april vindt de officiële opening plaats.

WASPIK - Er gebeurt al veel in Waspik, maar iets als een natuurspeeltuin was er nog niet voor kinderen. Dat was voor Wilma de Rooij de belangrijkste reden om het als Beste Idee aan te dragen. Het winnen van de wedstrijd heeft haar geen windeieren gelegd: veel mensen toonden meteen hun betrokkenheid en er werd een groot team van vrijwilligers geformeerd. Stapsgewijs de plannen concreet gemaakt. En om die plannen te kunnen realiseren werd een financieel doel gesteld. Met sponsoring en verschillende subsidies werd dat bedrag gehaald waardoor de realisatie eind 2017 kon beginnen.

Juanita van Bon is als vrijwilliger nauw betrokken bij de Natuurspeeltuin. Zij prijst de inzet van haar collega's. "Prachtig om te zien hoe iedereen doet waar hij goed in is. De laatste weken is er door de buitenploeg veel werk verzet op het terrein aan de Irenestraat. Door weer en wind is er heel wat af gezwoegd. Maar het resultaat mag er zijn."

Dat resultaat is nu al te aanschouwen, maar vanaf zaterdag 14 april kan er echt gespeeld worden in de nieuwe Natuurspeeltuin. Die dag vindt vanaf 14.00 uur de officiële opening plaats. "We gaan de toegangspoort onthullen met de nieuwe naam van de speeltuin samen met de bedenker van de naam en wethouder Brekelmans en wijkwethouder Daandels. Ook maken we de prijswinnaars van de kleurwedstrijd bekend en doen we de officiële opening op een ludieke manier. En daarna? Spelen! We hebben voor elk kind een extra traktatie en een leuke verrassing. We hopen overigens straks ook senioren te mogen ontvangen, want de Natuurspeeltuin staat voor lekker spelen en fijn ontmoeten."

De opening van de Natuurspeeltuin aan de Irenestraat vindt plaats op zaterdag 14 april. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom voor ontvangst met koffie, thee of limonade met wat lekkers. Vanaf 14.30 uur is de onthulling van de naam op de toegangspoort en de officiële opening. Ook wordt bekendgemaakt wie de kleurwedstrijd heeft gewonnen. Het programma duurt tot 16.00 uur. Iedereen is welkom.

Meer berichten