Het winnende team Dila Cosmetics.
Het winnende team Dila Cosmetics.

Waleywc-mavo wint 1e en en 3e prijs bij Koning Willem I College in Den Bosch

Voor het vak economie & ondernemen werken de derdeklassers van de Walewyc-mavo al vanaf het begin van het schooljaar aan hun eigen minionderneming. Leerlingen starten dan een echt eigen bedrijfje waarmee ze een zelfbedacht product zo veel mogelijk verkopen.

WAALWIJK - Geld verdienen met een opdracht voor school; is dat niet geweldig? Deze leerlingen vinden van wel! Door een creatief idee, veel inzet en samenwerking hebben ze namelijk iets heel moois bereikt. In totaal zijn er op de Walewyc 10 verschillende mini's opgestart, waarvan er 5 door mochten naar de finale die op 5 april jl. op het Koning Willem I College plaats vond.
De Walewyc weet al jaren hoge ogen te gooien tijdens deze competitie, waar ook andere scholen uit Den Bosch aan mee doen. Maar dan moet je het nog wel even laten zien natuurlijk. En dat hebben ze ook dit jaar zeker weer gedaan. De derde prijs werd gewonnen door Bram, Daan en Rick, die met hun bedrijf BDR Viltjes verschillende lederen producten maken. Vooral de zelfgemaakte viltjes die gepersonaliseerd afgeleverd worden, vinden gretig aftrek. De jury sprak voornamelijk de duurzame gedachte achter het product aan. De eerste prijs en daarmee de absolute winnaar van de middag werd Dila Cosmetics. Lonneke, Zehra, Sude en Alicia maken hun eigen concealers. Na hun eerste verkopen hebben zij zich verder ontwikkeld en ze verkopen nu nog meer zelfgemaakte cosmetische producten. Vooral de prachtige website (dilacosmetics.jimdo.com) en hun marketingstrategie zorgen voor veel klanten.
Al met al was het weer een geweldige middag met een top resultaat, waar de Walewyc-mavo ontzettend trots op mag zijn.

Meer berichten