Coderdojo bij Bibliotheek Waalwijk.
Coderdojo bij Bibliotheek Waalwijk. (Foto: WJ Monsieurs)

Leren programmeren in de bibliotheek van Waalwijk

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes. Maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Kom het eens proberen bij de CoderDojo!

WAALWIJK - De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht. Een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Dus jij ook!
CoderDojo: voor wie? Voor de dojo's van Code Brabant kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 12 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger meekomt, om je een beetje te helpen. Wil jij een echte Scratch Star worden en leren hoe je zelf games of verhalen programmeert? Tijdens de CoderDojo op zaterdag 5 mei kun je ontdekken hoe je je eigen computer game of verhaal maakt in het programma Scratch. Als je game af is, mag je zelf controllers maken met de Makey Makey. Zaterdag 5 mei van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Waalwijk. Toegang is gratis. Aanmelden via www.codebrabant.nl. Zonder aanmelding graag je eigen laptop meenemen.

Meer berichten