Ten Stories High is een nieuwe band met een stevig muzikaal fundament. Leden speelden eerder in The Mission Blues Band en Goofy and the Regulars. Met crowdfunding wil de band twaalf nieuwe nummers uitbrengen op CD en LP.
Ten Stories High is een nieuwe band met een stevig muzikaal fundament. Leden speelden eerder in The Mission Blues Band en Goofy and the Regulars. Met crowdfunding wil de band twaalf nieuwe nummers uitbrengen op CD en LP. (Foto: Marcel Donks)

Ten Stories High creëert tijdscapsule

WAALWIJK - Ten Stories High is een nieuwe naam voor een muzikaal collectief waarvan de meeste leden al ruim dertig jaar muziek maken met elkaar. Achter die nieuwe naam schuilen de bands The Mission Blues Band en Goofy and The Regulars: twee toonaangevende bands die hun sporen in de blues en Americana al ruimschoots verdiend hebben. Er waaide de laatste jaren een frisse wind door de band. Zo fris dat de zes muzikanten onder de nieuwe naam Ten Stories High hun debuut gaan uitbrengen.

Door Marcel Donks

Ten Stories High staat voor een groot en oud tien verdiepingen tellend gebouw met ziel. De muziek staat als een huis door de ervaring van de bandleden. Elk liedje is een verhaal in dat 'hoge huis' wat de luisteraar uiteindelijk naar een 'Natural High' zal brengen. De band rond zanger Ruud Junggeburth is een echte vriendenclub. Met Jaap Dörr op basgitaar, Ron van Beijnen op gitaar, Richard van den Dool op toetsen en Jan Michiel Hoog Antink op harmonica is er een stevige muzikale basis met een bak aan ervaring in de studio en op het podium.

'Scott in de roos'
"Zo'n vijf jaar geleden kwam drummer Scott Klerkx ons versterken, nadat onze drummer Roan Segers naar Denemarken emigreerde", vertelt gitarist Ron van Beijnen. "Roan gaf de toenmalige Goofy and The Regulars een frisse boost waarin geëxperimenteerd werd met andere muziekstijlen. Voor zijn vertrek prees hij zijn beste leerling aan als beoogd opvolger. Dat bleek een Scott in de roos! Er werd verder geëxperimenteerd en 'Story Goes' werd geboren: een verzameling van twaalf songs, twaalf verhaaltjes."

Funky-pop met een soul-sausje
Tegelijkertijd werden de thema's serieuzer en minder gerelateerd aan het snowboard thema. Vandaar de behoefte om de bandnaam te veranderen naar Ten Stories High. Het zijn de liedjes, de verhalen die altijd blijven bestaan. "We zijn van oorsprong blues-muzikanten, maar we durven tegenwoordig verder te kijken", vertelt zanger Ruud Junggeburth. "Muzikaal hebben we ons de laatste jaren enorm ontwikkeld. Zonder ons teveel in een hokje te willen plaatsen, moet je denken aan progressieve bluesrock met een funky pop- en soul-sausje. Daarbij komt dat we in onze teksten wat verder durven te gaan. De twaalf nummers gaan namelijk naast klassieke thema's als liefde, dramatiek en euforie over de actualiteit, soms met een kritische noot. Veel diverser dan voorheen."

Om de twaalf nummers te masteren en uit te brengen, is de groep gestart met crowdfunding. Bij voordekunst.nl kunnen mensen laten zien dat ze in Ten Stories High geloven en op die manier samen dat laatste steuntje in de rug geven voor het uitbrengen van de plaat. Meer info via www.voordekunst.nl.

Meer berichten