Met veel rook en zwaailichten wist Toon Donders een spectaculaire set te bouwen rond Het Klavier in Kaatsheuvel.
Met veel rook en zwaailichten wist Toon Donders een spectaculaire set te bouwen rond Het Klavier in Kaatsheuvel.

Terroristische aanslag in Kaatsheuvel blijkt filmset

KAATSHEUVEL - Politie, hulpdiensten en een afgezette Marktstraat zorgen zaterdag voor spectaculaire taferelen in Kaatsheuvel. Gelukkig bleek er niets aan de hand maar werd het schouwspel gevormd onder leiding van filmmaker Toon Donders. Die student Film aan het AKV St. Joost in Breda gebruikte de Theaterzaal van Het Klavier als set voor zijn afstudeerfilm.

Voor zijn afstudeeropdracht, die de werktitel 'De aanslag' draagt, heeft Toon gekozen voor een film die gaat over angst voor de dood. In de film wordt Anna gevolgd wanneer zij slachtoffer wordt van een terroristische aanslag en moet zien te overleven. Het enige dat telt is overleven door doodsangst te overwinnen. Het moet een meeslepend en heftig verhaal worden, waaruit na alle opnames een film van 20 minuten moet rollen.

Klavier had 'het goede gevoel'
Het AKV St. Joost is een HBO-opleiding waar Toon na 4 jaar hoopt met deze afstudeerfilm zijn diploma te behalen. Toon volgt die opleiding omdat hij een groot filmfanaat is, iets dat hij van thuis uit heeft meegekregen. Hij koos voor de Theaterzaal van Het Klavier vanwege de professionele uitstraling en het goede gevoel dat hij in deze zaal kreeg. Na die keuze heeft Toon alle benodigde vergunningen aangevraagd om de opnames zo realistische mogelijk te maken in en rond Het Klavier.

Spectaculair 
Daar was Toon Donders zaterdag 28 april met een aantal mede studenten en figuranten vanaf de vroege ochtend druk in weer met de opnames. Een filmset waar het enthousiasme en gedrevenheid van afspatte. Dat de crew serieus bezig was, was te zien aan de veiligheid die zij bij de opnames in acht namen. Bij de buitenopnames was het enthousiasme 's avonds er nog steeds, ondanks de kou. Die opnames werden spectaculair met de aanwezigheid van politie met auto en zwaailicht en heel veel rook in de Marktstraat.

Om ongewenst verkeer buiten de opnames te houden werd de straat geregeld afgezet. De filmmakers noemen hun respect voor de verkeersdeelnemers die daar gehoor aan gaven. De opnames werden zondagochtend voortgezet in de theaterzaal van Het Klavier. Na vier dagen intensief filmen is er door de schrijver en regisseur nog veel werk te verzetten voor hij in juni zijn werk kan laten zien aan de jury op het AKV St. Joost.

Toon is erg blij dat hij hier in Het Klavier en op straat in Kaatsheuvel de mogelijkheid heeft gekregen deze opnames te kunnen en mogen maken

Meer berichten