Wil jij een week lang leven als een echte profvoetballer? Geef je dan op voor het Profavontuur!
Wil jij een week lang leven als een echte profvoetballer? Geef je dan op voor het Profavontuur!

Leven als een echte profvoetballer

WAALWIJK - Deze week staat een leuke activiteit op de planning voor de toekomstige profvoetballers, namelijk het 'profavontuur'. RKC Waalwijk verwelkomt kinderen van 6 tot 12 jaar die één week lang zullen leven als profvoetballer. Zo mogen de kinderen onder andere op maandag een spelerscontract ondertekenen, die ook ondertekend wordt door een trainer van RKC.

Als de handtekeningen gezet zijn, is het tijd voor de medische keuring en aansluitend een training. Op dinsdag beginnen de kinderen weer met een training. Hierna krijgen ze een rondleiding door het Mandemakers Stadion, zodat ze wat meer te weten komen over de club. Ook wordt een persconferentie gehouden met de trainer en een paar spelers van RKC, waarbij de kids de vragen stellen. 's Middags hebben ze nog een training. Op woensdag zijn de deelnemers vrij, want ook een echte profvoetballer moet een rustdag hebben.

Krachttraining en wedstrijden
Op donderdag worden de kinderen ontvangen bij RYU, waar ze onder andere krachttraining zullen krijgen. 's Middags hebben de kinderen nog een voetbaltraining. Hier zal ook de hele selectie van RKC Waalwijk bij aanwezig zijn. Op vrijdagochtend spelen de kinderen 4 vs. 4 om het partijspel verder te oefenen. Tijdens de lunch krijgen ze een echte sportmaaltijd, welke de selectie van RKC Waalwijk ook krijgt op wedstrijddagen. In de middag spelen de kinderen wedstrijden tegen elkaar.

Net echt
De deelnemers maken hun wedstrijddebuut en betreden het veld via de spelerstunnel, net zoals de echte profvoetballers. Tijdens de afsluiting krijgen de deelnemende kinderen onder andere hun ondertekende contract, de uitslagen van de medische keuring en de tenues mee. Daarnaast krijgen ze een herinnering aan deze geweldige week.

Meer berichten