‘’We bieden geen hulp, maar door alleen al te luisteren, kun je het verschil maken”, aldus een vrijwilliger. Foto: Bart Jonker Productions
‘’We bieden geen hulp, maar door alleen al te luisteren, kun je het verschil maken”, aldus een vrijwilliger. Foto: Bart Jonker Productions (Foto: Bart Jonker Productions)

Sensoor zoekt met spoed extra vrijwilligers

Voor mensen die eenzaam zijn, kan de zomer net zo voelen als de feestdagen. Iedereen is met vakantie of doet iets anders leuks. Wekelijkse activiteiten stoppen. Hierdoor neemt het gevoel van eenzaamheid toe. Een praatje kan dan enorm helpen. Vrijwilligers van Sensoor, de landelijke luisterlijn, bieden een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Via chat, telefoon en e-mail. Vrijdag 31 augustus start er een training in 's-Hertogenbosch om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

REGIO - De landelijke luisterlijn wordt vaker gebeld dan ooit. Het aantal vrijwilligers is te laag om de groei te kunnen opvangen. Ook deze zomer worden veel telefoontjes verwacht, want hoewel je het misschien niet zou verwachten, ligt juist in de zomer eenzaamheid op de loer. Er worden dan ook extra trainers ingezet om trainingen te geven en de groei van het aantal vrijwilligers op te vangen. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Geïnteresseerden in het vrijwilligerswerk kunnen zich aanmelden via www.sensoor.nl. De luisterlijn wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer berichten