De boekenbeurs van de harmonie kan dit jaar toch doorgaan. De beurs trekt veel bezoekers uit een grote regio.
De boekenbeurs van de harmonie kan dit jaar toch doorgaan. De beurs trekt veel bezoekers uit een grote regio. (Foto: )

Harmonie kan 'beursgebouw' toch nog een keer gebruiken

Na de zevende boekenbeurs van de Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak afgelopen november was het duidelijk: er zou geen boekenbeurs meer georganiseerd worden in de voormalige Hommel-garage aan de Julianastraat. De nieuwbouwplannen van De Bunte Vastgoed Zuid BV worden echter nog even uitgesteld waardoor de boekenbeurs dit jaar onverwacht toch door kan gaan. Dat betekent dat de inzameling weer gestart is.

Door Marcel Donks

WASPIK - Voor de muziekvereniging is dat super goed nieuws. De beurs wordt ieder jaar erg druk bezocht en doet een flinke duit in de clubkas. "Omdat we de beurs al zoveel jaren organiseren, hebben we inmiddels een grote groep vaste bezoekers", vertelt Gerri Langerwerf, als secretaris van Volksvlijt en Volksvermaak nauw betrokken bij de beurs. "Die mensen waren dan ook best teleurgesteld toen we vorig jaar moesten melden dat we op deze locatie waarschijnlijk geen beurs meer konden houden. Het vinden van een andere locatie waar we ook de ingezamelde materialen kunnen bewaren lijkt het vinden van een speld in een hooiberg. Maar we lijken dus nog een jaar respijt te krijgen."

Hele klus
Hoewel blijdschap bij de vrijwilligers van de beurs overheerst, betekent het tegelijkertijd dat er werk aan de winkel is. Het welslagen van de beurs is namelijk geheel afhankelijk van het aanbod aan boeken, platen, CD's en legpuzzels. Ondanks de hitte werd onlangs gestart met de inzameling. "We hebben weer een mooie groep mensen bij elkaar die wekelijks op vrijdagochtend bij elkaar komt om de spullen in te nemen en te sorteren. Onderschat het niet: het is een hele klus om alles netjes te ordenen en overzichtelijk aan te kunnen bieden. We hechten hier echter wel veel waarde aan, want naast het enorme aanbod is juist de netheid en overzichtelijkheid volgens de bezoekers juist het grootste pluspunt van onze beurs."

Walhalla in Waspik
Lange rijen met boeken, dozen vol platen, bakken met CD's, een grote hoek vol met kinderboeken en legpuzzels: het aanbod is de afgelopen jaren enorm geweest. Ondanks de ruimte in de garage, is het vooral tijdens de openingsdag toch dringen geblazen. De boekenbeurs van de harmonie is een walhalla voor de verzamelaar, maar ook een leuk uitje voor de inwoners van Waspik. Op vrijdagmiddag staat er steevast een rij mensen te wachten om naar binnen te mogen. En dat in Waspik!

Meer berichten