Logo demaasroute.nl


Overhandiging cheque van Wandelcyclus De vier jaargetijden aan Inloophuis TOON - foto: IngerMarlies Leeuwenburgh
Overhandiging cheque van Wandelcyclus De vier jaargetijden aan Inloophuis TOON - foto: IngerMarlies Leeuwenburgh

Wandelgroep overhandigt cheque aan Inloophuis TOON

WAALWIJK - Inloophuis TOON werd vrijdag 25 november verrast met een cheque ter waarde van maar liefst 350 euro. Leden van Wandelcyclus De vier jaargetijden overhandigden de cheque tijdens een warme bijeenkomst, waarin ervaringen van de wandelaars en ervaringen van Inloophuis TOON over en weer werden uitgewisseld.

Marinette van Spaandonk van praktijk Verder met verlies en Karin Spapens van praktijk Verliesbegeleiding De Zeester organiseerden samen met Lowie van Gorp van Van Gorp Uitvaartzorg het afgelopen jaar Wandelcyclus De vier jaargetijden. Marinette: "Dit is een wandeling voor mensen van wie de partner is overleden. De cyclus bestaat uit vier wandelingen, ieder kwartaal een, en we lopen steeds dezelfde route vanaf het Hoefven, zodat we de wisselingen van de seizoenen ervaren. Ondertussen wisselen de deelnemers ervaringen en herinneringen uit." Karin vertelt verder: "Deelname aan de wandeling is gratis, maar al na de eerste wandeling zeiden een aantal deelnemers: 'wij zijn niet zielig hoor, we kunnen dat kopje koffie of thee en het worstenbroodje wel zelf betalen'. Omdat dat niet onze insteek was, kwamen de deelnemers zelf met het voorstel om vrijwillig een bedrag uit te leggen. De totaalopbrengst van drie wandelingen dragen we nu over aan Inloophuis TOON, omdat veel deelnemers toch met kanker te maken hebben en vaak daardoor hun partner hebben verloren."
Een cheque met het prachtige bedrag van 350 euro, ook nog prachtig vormgegeven met afbeeldingen van de vier seizoenen, werd door de aanwezige deelnemers overhandigd aan Myriam Söder en Mieke Koolen van Inloophuis TOON, die er erg blij mee waren.
De wandelgroep bestaat uit ruim 30 mannen en vrouwen. Zij vertellen enthousiast. Hannie: "Je praat tijdens het wandelen makkelijk met elkaar, omdat je hetzelfde hebt meegemaakt. Voor andere mensen gaat het leven door, en dat is ook helemaal goed, maar voor ons staat het leven een tijdje stil." Fien: "Ik zit veel te veel alleen. Iedereen heeft z'n eigen leven. Ze komen wel bij me binnen wippen, maar als ze weg zijn zit ik weer alleen. Met wandelen ontmoet je elkaar. Doordat je naast elkaar loopt kan je elkaar niet aankijken en dat praat makkelijk."
"De gesprekken zijn niet altijd zwaar, hoor", vertelt Marij. "En je loopt steeds naast iemand anders, dus hoor je weer een ander verhaal, praat over andere onderwerpen." Ceel: "Lotgenoten begrijpen elkaar. Je kunt vragen stellen en ideeën uitwisselen. Je loopt lekker buiten en doordat je vier keer per jaar dezelfde route loopt, zie je ook de veranderingen. Die zag ik eerder niet. De herfst en de winter veranderen in een nieuwe lente. Je krijgt er positieve energie van."

Wandelcyclus De vier jaargetijden staat open voor iedereen die een partner verloren heeft. De volgende data staan gepland: 15 januari, 9 april, 2 juli en 8 oktober. Interesse om mee te wandelen? Aanmelden kan bij Marinette van Spaandonk 06-23447055 of via info@marinettevanspaandonk.nl. Deelname is kosteloos.

WJ Monsieurs
Reageer als eerste
Meer berichten