De teams luisteren aandachtig naar alle vragen.
De teams luisteren aandachtig naar alle vragen. (Foto: Eline van Alphen)

4e Dulvertse Dorpskwis grootser dan ooit

Zaterdagavond 22 september kwamen 23 teamcaptains zich melden bij Zalencentrum Zidewinde om het kwisboek op te halen. Als tip hadden ze gekregen ‘neem je zwemspullen mee’, want deze keer zouden ze het kwisboek niet zomaar krijgen. Sommigen kwamen met duikbrillen op en zwembandjes om, anderen compleet in zwembroek en badjas, dus groot was de hilariteit toen ze een moeilijke som kregen waarvan het antwoord het nummer van het kluisje van zwembad Zidewinde was waar hun kwisboek in lag..!

SPRANG-CAPELLE - Dat was de start van weer een Dorpskwis vol verwarrende hints naar moeilijke vragen, gekke doe-opdrachten, puzzels en een speurtocht door heel Sprang-Capelle. Het goede doel voor die avond was de Speelgoedbank, en velen hadden de hints op Facebook al begrepen en waren al weken speelgoed aan het verzamelen. Ze wisten niet hoe ze het hadden bij de Speelgoedbank, toen er aan het eind van die zaterdagavond bijna 7000 stuks speelgoed werden ingeleverd! Met ruim 350 deelnemers aan de afsluitende muziekquiz was het een meer dan feestelijk einde van het eerste deel.

En toen kwam op zaterdagavond 6 oktober deel 2, met een ‘ik hou van Holland’-spelshow voor de laatste punten. Na een ‘lip-sync-battle’, een mega-boodschappenlijst om te onthouden, en bijzondere tegeltjeswijsheden, moesten de nummers 1, 2 en 3 daarna de strijd met elkaar aan in een spellingswedstrijd voor die eerste prijs. VBC, onze winnaar van de afgelopen 2 jaar, bleek weer onverslaanbaar. Maar er waren heel wat nieuwe teams die de uitdaging hen van de troon te stoten volgend jaar graag aan willen gaan!

Het Dulverts Spektakel brandde daarna los, met twee spetterende optredens van Zanger Kafke en Tim Schalkx. Halverwege de avond bleek dat de 600 bestelde bandjes (nix18) al op waren… Ongelofelijk! De tent werd dit jaar voor de 25e keer opgezet voor het Dulverts Spektakel en volgend jaar wordt de Dulvertse Dorpskwis voor de 5e keer gehouden. Dat zou wel eens een feest kunnen worden wat de Oranjefeesten én de Trekkertrek gaat evenaren…!!!

De Dulvertse Dorpskwis/het Dulverts Spektakel werd mede mogelijk gemaakt door Regiobank / Financieel Adviesbureau Spierings uit Sprang-Capelle en een groot aantal andere lokale sponsoren. Namens alle deelnemers en de organisatie, ontzettend bedankt hiervoor! Heel fijn om zulke enthousiaste en betrokken lokale ondernemers te hebben!

Meer berichten