Foto:

CoderDojo: leren programmeren in de bieb

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes. Maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Tijdens deze dojo maak je je eigen Virtual Reality-wereld!

WAALWIJK– De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht. Een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!
Voor de dojo's van Code Brabant kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 12 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger meekomt, om je een beetje te helpen.
CoSpaces is een programma waarin je een eigen virtual reality omgeving kunt creëren, programmeren en natuurlijk bekijken door een VR-bril. Kom het uitproberen tijdens deze CoderDojo. Het maakt niet uit als programmeren nieuw voor je is, onze vrijwilligers helpen je graag op weg. Neem tijdens deze dojo een smartphone mee!
Datum en tijd: zaterdag 3 november van 14:00 tot 16:00 uur. Locatie: de Bibliotheek Waalwijk. Toegang: gratis. Aanmelden via www.codebrabant.nl. Zonder aanmelding graag je eigen laptop meenemen.

Meer berichten