Simone Sinjorgo vertelt op dinsdag 27 november haar verhaal en hoe ze nu zelf vrouwen en stellen helpt bij een onvervulde kinderwens.
Simone Sinjorgo vertelt op dinsdag 27 november haar verhaal en hoe ze nu zelf vrouwen en stellen helpt bij een onvervulde kinderwens. (Foto: )

Lezing over omgaan met een onvervulde kinderwens

De impact van geen kinderen krijgen is groot. Geen enkel verhaal is hetzelfde. En iedereen rouwt over dit onzichtbare verlies en de verloren toekomst op een eigen manier. In Nederland hebben 1 op de 6 stellen vruchtbaarheidsproblemen. Miskramen, abortus, vroeggeboorte, of die gezinsuitbreiding die maar niet wil lukken. En wat als je geen partner hebt en toch verlangt naar een kindje? Simone Sinjorgo verzorgt deze interactieve lezing op dinsdag 27 november in de Bibliotheek Waalwijk.

WAALWIJK - Simone Sinjorgo vertelt haar verhaal en hoe ze nu zelf vrouwen en stellen helpt bij een onvervulde kinderwens. Ze gaat dieper in op de relationele, lichamelijke en psychische impact van de onvervulde verlangens. En wat voor effect dat heeft op het betreffende stel. En op iedereen erom heen, zoals familie, collega's, vrienden, buren en kennissen. Hoe praat je erover met elkaar? Hoe kan je nu iemand ondersteunen? Wat kun je doen of zeggen? En waar kan jij terecht met je verdriet als jij hoort dat jouw kind nooit kinderen krijgt, en jij dus nooit oma of opa wordt?

Een onvervulde kinderwens loopt in alle levensfases mee. Onvervulde verlangens kunnen op termijn leiden tot verschillende klachten zoals angst, onzekerheid, geen vertrouwen hebben in je lijf of depressieve gevoelens. Afscheid nemen van je kinderwens doe je niet zomaar. Daar is veel tijd en aandacht voor nodig. Praten erover helpt zeker. En dat is zeer aan te raden. Want onverwerkt verdriet kan op langere termijn resulteren in een verlies van zingeving, levenslust en zelfs verbroken verbindingen in relaties. Verlies is geen keuze. Maar wel de manier waarop je er uiteindelijk mee omgaat.

Aanmelden
Wil je meer weten over ongewild kinderloos zijn? Kom dan dinsdag 27 november naar de bibliotheek in Waalwijk. De lezing start om 19.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden via https://praktijkdediamant.nl/lezing-een-onvervulde-kinderwens-hoe-verder/

Meer berichten