Op de sfeervolle Algemene Begraafplaats van Waspik wordt aanstaande zondag stil gestaan bij overleden kinderen.
Op de sfeervolle Algemene Begraafplaats van Waspik wordt aanstaande zondag stil gestaan bij overleden kinderen. (Foto: )

Herdenking van alle overleden kinderen

Op de tweede zondag van december worden alle overleden kinderen over de hele wereld herdacht tijdens Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur gaan wereldwijd kaarsjes branden om hen te herdenken. Yvonne Severs organiseert organiseert de herdenking voor de achtste keer op zondag 9 december op de Algemene Begraafplaats in Waspik.

WASPIK - De herdenking wordt gehouden op de Algemene Begraafplaats bij het monument van het overleden kind. Met gedichten, teksten, muziek, licht en stilte wordt stilgestaan bij alle kinderen die zijn overleden voor, tijdens of vlak na de geboorte, door ziekte, ongeval, zinloos geweld, maar ook door rampen, hongersnood, oorlog. Yvonne Severs, zelfstandig Woorddienstbegeleider en het gezicht achter de Waspikse editie van Wereldlichtjesdag. "De bijeenkomst staat in het teken van licht en woorden. Het wordt erg gewaardeerd door de mensen, hoor ik uit de reacties nadien. Ik merk het ook aan de grote belangstelling. Het verdriet om het verlies van je kind, dat niet eens het licht van onze wereld heeft kunnen aanschouwen of dat door ziekte of ongeval, op welke leeftijd dan ook, je ontvalt, is zo ontzettend groot: dat is eigenlijk niet te beschrijven. De aanwezigen voelden steun, kracht, troost en warmte. Vooral het samen delen van ervaringen en gevoelens maakt deze bijeenkomst erg bijzonder."

Om 19.00 uur plaatselijke tijd worden over de hele wereld kaarsjes aangestoken met de gedachte dat er zo in 24 uur een cirkel van licht rond de aarde gaat. De bijeenkomst start om 18.45 uur op de Algemene Begraafplaats aan De Roonlaan in Waspik. Iedereen is welkom. De bijeenkomst is buiten, dus Yvonne vraagt mensen de weersomstandigheden in acht te nemen. Mensen die willen zitten, dienen zelf een stoeltje mee te nemen. Voor nadere informatie, het doorgeven van een naam, een tekst of een gedicht kan contact worden opgenomen met Yvonne Severs Afscheid en Herdenkingen op 06-31269725, of yvonnesevers@kpnmail.nl. "Hopelijk wordt het weer een gedenkwaardige avond met veel liefde en verbondenheid."

Meer berichten