Wie mag de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand vertegenwoordigen in de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd?
Wie mag de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand vertegenwoordigen in de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd? (Foto: )

Voorleeswedstrijden in De Leest en Het Klavier

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat dit jaar alweer 26 jaar. Scholen in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand doen mee in voorrondes van de wedstrijd.  

WAALWIJK / LOON OP ZAND - In de gemeente Waalwijk strijden op woensdag 13 februari van 09.00 tot 11.30 uur in Theater De Leest negen scholen om de titel Voorleeskampioen van de gemeente Waalwijk. De jury bestaat uit Lizzy Koppe-van Pelt (Kinderboekschrijver), John van den Hoven (wethouder gemeente Waalwijk), Peter Kok (directeur-bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant). In de gemeente Loon op Zand maken op donderdag 14 februari van 09.00 tot 11.30 uur bij Theater in het Klavier in Kaatsheuvel zeven scholen kans op de titel Voorleeskampioen van de gemeente Loon op Zand. De jury bestaat uit Roodkapje (Efteling Kaatsheuvel), Marlies Beeks (taalcoördinator Taalimpuls), Annemiek Klijn (Leesconsulent Bibliotheek Midden-Brabant). De presentatie is beide dagen in handen van Thomas van Vliet van Thomas van Vliet Expressie. Hij verzorgt ook de pauzeact. De winnaar krijgt een mooie beker, een boekenbon, een uitnodiging voor de halve provinciale finale en een oorkonde. Voor de andere deelnemers is er een aandenken. De Voorleeskampioen gaat door naar de halve provinciale finale op 16 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. De provinciale finale is op 12 april in hetzelfde culturele centrum in Goirle. De landelijke finale is op 22 mei in Schouwburg Amstelveen. Kijk voor meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Meer berichten