Danny Kuijpers heeft Uno Animo naar een 3-0 voorsprong geschoten. De thuisclub had een bliksemstart en trok de 3-2 overwinning uiteindelijk over de streep. Foto: Wout Pluijmert
Danny Kuijpers heeft Uno Animo naar een 3-0 voorsprong geschoten. De thuisclub had een bliksemstart en trok de 3-2 overwinning uiteindelijk over de streep. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Uno Animo vindt weg omhoog

Uno Animo won tot zondag slechts één wedstrijd en stond stijf onderaan in de tweede klasse E. Tegen Zeelandia Middelburg leefde de ploeg van trainer Kees van Loon in 2019 meteen op en won met 3-2.

LOON OP ZAND - Het publiek was op sportpark De Klokkenberg nog niet verwend. In de openingsminuten keek het de ogen uit. Binnen vijf minuten stond er door een treffer van Bodie Scholten en Rick van Loon al een 2-0 voorsprong voor Uno Animo op het bord. Supporters die net te laat het sportpark op kwamen wisten niet wat ze zagen. Binnen het kwartier schoof Danny Kuijpers ook nog eens de 3-0 langs de vertwijfelde Zeeuwse doelman.

Zeelandia, een van de ploegen uit de subtop, wist niet wat het meemaakte. Dat gold overigens ook voor Uno Animo-trainer Kees van Loon. "Ik heb mijn spelers gevraagd om vanaf de eerste minuut wat hoger te gaan staan. Dat betekent dat je als ploeg dichter bij het doel van de tegenstander komt. Dat dit in de beginfase zo zou uitpakken hoop je wel, maar het was natuurlijk ook voor mij onverwacht." Van Loon heeft tijdens de winterstop wel naar een dergelijke herstart toegewerkt. "Wij oefenden tegen Nemelaer en in die wedstrijd kwamen wij ook halverwege de eerste helft al met 2-0 voor. Ik heb na de winst op Middelburg het gevoel dat wij op de goede weg zijn." Van Loon wil de slechte competitiestart het liefst zo snel mogelijk vergeten. "Toch weet ik nog niet of ik zondag in de wedstrijd tegen Beek Vooruit ook zo aanvallend ga beginnen. Beek Vooruit heeft met de broertjes Schalk de twee beste counterspitsen van onze klasse. Bovendien zijn zij deelgenoot van ons in de onderste regionen en wordt dit dus wel een cruciaal potje. Ik wil niet blind in het mes gaan lopen. Ik ben mij echt aan het beraden hoe wij dit gaan aanpakken. Voor ons is het van belang dat wij deze tegenstander kloppen."

Uitslagen en programma 
SV Capelle won met 3-4 bij Vuren, maar hield een nare smaak over. Na de winnende treffer van Onur Ulusan trok de leidsman de rode kaart voor Serhan Eyupoglu en Onur Ulusan. Op woensdag was de strafmaat voor beide spelers nog niet bekend. De Capellenaren moeten hopen dat deze belangrijke spelers niet te lang aan de kant hoeven te blijven.

Uitslagen zaterdagvoetbal 2 februari - 3e klasse D: Vuren-SV Capelle 3-4, SSC'55-Haaften 0-5, GVV'63-NEO'25 4-0.

Uitslagen zondagvoetbal 3 februari - 2e klasse E: Uno Animo-Zeelandia Middelburg 3-2, Unitas'30-WSC 3-0. 3e klasse B: Irene'58-Waspik 2-1, SCO-RWB 1-1, OVC'26-DESK 3-0, Groen Wit-Baardwijk 2-1. 4e klasse C: Berkdijk-VCW 0-2, Raamsdonk-Blauw Wit'81 0-5. 5e klasse C: The White Boys-LSV 0-1.

Programma zaterdagvoetbal 9 februari - 3e klasse D: SV Capelle-HSSC'61, GDC-SSC'55, NEO'25-BLC.

Programma zondagvoetbal 10 februari - 2e klasse E: Beek Vooruit-Uno Animo, WSC-Zeelandia Middelburg. 3e klasse B: Baardwijk-ZIGO, DESK-Oosterhout, Waspik-OVC'26, RWB-Groen Wit. 4e klasse C: Terheijden-Berkdijk, Blauw Wit'81-RFC. 5e klasse C: SVSOS-The White Boys.

Meer berichten