Op de foto van links naar rechts: Pianist Joep Meijer, sopraan Nancy Verschuuren en bariton Wil van Leijsen. Zij verzorgen op zondag 17 februari een operaconcert in de Waalwijkse Sint Jan.
Op de foto van links naar rechts: Pianist Joep Meijer, sopraan Nancy Verschuuren en bariton Wil van Leijsen. Zij verzorgen op zondag 17 februari een operaconcert in de Waalwijkse Sint Jan. (Foto: )

Veelzijdig operaconcert Sint Jan Kerk

Op zondagmiddag 17 februari aanstaande vanaf 14.30 uur vindt een prachtig operaconcert plaats in de Waalwijkse Sint Jan, georganiseerd door de Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper'. Dit unieke concert wordt uitgevoerd door drie topmusici, namelijk Wil van Leijsen (bariton), Nancy Verschuuren (sopraan) en Joep Meijer (piano).

WAALWIJK - Er worden liederen uit een diversiteit aan opera's ten gehore gebracht, van onder anderen Mozart, Händel en Bizet. Wil van Leijsen, bariton, studeerde hoofdvak solozang en piano aan het conservatorium in Arnhem. Na zijn conservatoriumopleiding volgde hij interpretatielessen bij onder anderen Herman Wolman. Zijn repertoire omvat zowel opera, oratorium als lied. Wil is geregeld te horen als zangsolist, geeft les aan vele leerlingen en is werkzaam als koordirigent van verschillende zangverenigingen in Noord-Brabant. Ieder jaar geeft hij een concert in het Cenakel van Tilburg. Sopraan Nancy Verschuuren heeft op 26-jarige leeftijd het zingen ontdekt. In 2004 deed ze mee aan het tv-programma 'Una voce particolare'. In dit programma mocht zij een aria zingen uit de opera 'La Bohème' van Puccini. Daamee heeft Nancy toen een finaleplaats bereikt, waar zij nog steeds heel trots op is. Ook heeft zij deelgenomen aan diverse masterclasses, bij onder anderen Ernst Daniël Smid. Inmiddels heeft Nancy verschillende rollen vertolkt in opera- en operetteproducties van amateurgezelschappen en wordt zij regelmatig uitgenodigd als gastsoliste.

Conservatorium 
Joep Meijer, pianist, studeerde aan het Utrechts conservatorium en aansluitend op het Tilburgs Conservatorium. Vanaf zijn eerste pianolessen op twaalfjarige leeftijd heeft Joep zich gespecialiseerd in het begeleiden van zangers en violisten. Zo heeft Joep zangers begeleid in masterclasses en workshops. Joep treedt regelmatig op als begeleider bij zangrecitals en als gastpianist van koren. Daarnaast heeft Joep tien jaar het prestigieuze 'Mades Mannenkoor' begeleid als pianist en repetitor. Iedereen die wil genieten van prachtige operamuziek is op zondag 17 februari van harte welkom in de Sint Jan. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid om, tegen een kleine vergoeding, een kopje koffie of thee te drinken. De entree is gratis. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Eens per maand verzorgt Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' op zondagmiddag in de sfeervolle ambiance van de Sint-Jan een verrassende muzikale uitvoering.

Meer berichten