RKC heeft vrijdagavond met 0-3 gewonnen op bezoek bij SC Telstar. Daarmee hebben de Geelblauwen vijf wedstrijden op een rij gewonnen. Foto: ProShots
RKC heeft vrijdagavond met 0-3 gewonnen op bezoek bij SC Telstar. Daarmee hebben de Geelblauwen vijf wedstrijden op een rij gewonnen. Foto: ProShots (Foto: )

Periodetitel lonkt voor RKC

RKC Waalwijk heeft in speelronde 24 ook SC Telstar aan de zegekar geregen. In Velsen-Zuid werd er met 0-3 gewonnen. De Waalwijkers wisten al vijf wedstrijden op rij winnend af te sluiten. Vier van deze duels werden gespeeld in de derde periode. Zowel RKC Waalwijk als FC Twente zijn nog foutloos en staan op twaalf punten uit vier duels. De Tukkers hebben met één tegentreffer minder een minimale voorsprong op de Waalwijkers. Vrijdag treft RKC in eigen huis Almere City.

WAALWIJK - Almere City FC wist haar afgelopen twee wedstrijden te winnen en lijken hierdoor de weg omhoog weer gevonden te hebben. In de afgelopen confrontatie was de ploeg van Michele Santoni te sterk voor Jong AZ (2-0). Dit was het vervolg op een knappe uitoverwinning bij Roda JC (1-2). De Zwarte Schapen kwamen daarvoor uit een diep dal. De club kende namelijk een periode van zes opeenvolgende nederlagen en wist in totaal negen speelronden op rij niet te winnen. Met het volle pond uit de laatste twee duels lijken de donkere wolken boven het Yanmar Stadion langzaam maar zeker weer weg te trekken.
Het affiche RKC Waalwijk – Almere City FC stond in het Mandemakers Stadion acht keer eerder op de rol. Hierin wisten de Waalwijkers exact de helft van de onderlinge confrontaties winnend af te sluiten. Tweemaal werden de punten gedeeld en even vaak namen de Almeerders de drie punten mee. RKC Waalwijk wist tijdens deze ontmoetingen ook vaker het net te vinden: zestien keer werd er gescoord. Daartegenover kregen de Geelblauwen er twaalf tegen. Toch dateert de laatste overwinning van RKC op Almere City alweer uit 2015. In de afgelopen twee edities werd er gelijkgespeeld en verloren.

Beleef ontknoping live
Door een fantastische start van de tweede seizoenshelft deelt RKC Waalwijk samen met FC Twente de koppositie in de derde periode. Met de steun van bijna 4.500 supporters wisten de Geelblauwen in haar laatste thuiswedstrijd knap te winnen van FC Den Bosch. Ook in het restant van de wedstrijden kunnen de Waalwijkers de steun van haar achterban natuurlijk goed gebruiken. Daarom geeft RKC Waalwijk haar supporters een mooie korting om de ontknoping van de derde periode bij te kunnen wonen. Vanaf 30 euro heeft u al tickets voor de komende drie thuiswedstrijden. Het eerstvolgende thuisduel wordt aanstaande vrijdagavond gespeeld tegen Almere City. Op vrijdag 22 februari neemt RKC het op tegen FC Volendam en tot slot speelt RKC Waalwijk op vrijdag 8 maart de laatste thuiswedstrijd van de derde periode tegen SC Cambuur. De combi-tickets zijn verkrijgbaar in de Fanshop van RKC Waalwijk en aan de stadionkassa.

Meer berichten