Tom Heijkoop op de foto onder betere weersomstandigheden in de uitwedstrijd bij Waspik. Hij ligt met DESK op schema voor terugkeer naar de tweede klasse.
Tom Heijkoop op de foto onder betere weersomstandigheden in de uitwedstrijd bij Waspik. Hij ligt met DESK op schema voor terugkeer naar de tweede klasse. (Foto: Wout Pluijmert)

DESK ligt halverwege op schema

Tom Heijkoop, als trainer nieuw bij DESK, was voor aanvang van dit seizoen glashelder over zijn verwachting. Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel moet terug naar de tweede klasse. Zijn ploeg ligt halverwege de competitie op schema.

KAATSHEUVEL - Heijkoop staat nog altijd voor honderd procent achter zijn ambitie. "Wij zijn koploper en kunnen een gaatje van vier punten slaan als wij de inhaalwedstrijd winnend afsluiten. Het is jammer van die zeperd van twee weken geleden tegen OVC'26, toen wij drie punten lieten liggen in een wedstrijd waarin alles tegenzat. Een vroege strafschop tegen en een onnodige rode kaart, die ons in de wedstrijd parten ging spelen."

Het duel in Tilburg kreeg door schorsingen een nasleep, want zondag moest DESK op een bijna afgekeurd kunstgras bijveld tegen Oosterhout voetballen met een team waarin door diverse omstandigheden vijf spelers ontbraken. "Op dat harde kunstgras - de toplaag van het veld wordt overigens gelukkig vervangen - heb ik voor het eerst voor het 4-4-2-systeem gekozen en dat is met de 2-0 overwinning goed uitgepakt." DESK kon tegen Oosterhout revanche nemen voor de nederlaag die het op de openingsdag van het seizoen leed. Zondag gaat DESK op bezoek bij Irene'58, dat aan een inhaalrace is begonnen en meedoet in de strijd om de tweede periodetitel. "Wij zijn gewaarschuwd, maar tegelijk getergd om geen misstap te begaan." Tom Heijkoop weet dat de weg nog lang is. De balans opmakend: "Ik ben met het resultaat tot nu toe niet ontevreden. Wij weten waardoor wij een aantal wedstrijden niet hebben gewonnen. De concurrenten TSC, Gilze en Bavel krijgen wij nog thuis.

Wij staan nu voor een fase dat elke tegenstander wel ergens voor speelt. Er mag dus bij mijn spelers geen gemakzucht insluipen, maar daar waak ik wel voor."

Meer berichten