Met hulp van vrijwilligers van IVN, Staatsbosbeheer en Platform Waspik mogen scholieren een nestkastje timmeren.
Met hulp van vrijwilligers van IVN, Staatsbosbeheer en Platform Waspik mogen scholieren een nestkastje timmeren. (Foto: Marcel Donks)

Waalwijkse activiteiten Nationale Boomfeestdag om veiligheidsredenen verplaatst

Woensdag 13 maart 2019 is het weer Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is het thema 'Ieder kind een boom'. Ruim 240 kinderen uit groep 7 van de Waalwijkse basisscholen zouden 's ochtends het natuurgebied in trekken om bomen te planten. Maar diezelfde natuur gooit nu roet in het eten. Vanwege de harde wind die voor woensdagochtend is voorspeld, worden de activiteiten om veiligheidsredenen verplaatst naar de gemeentewerf.

WAALWIJK - De gemeente is genoodzaakt de ontvangst in het natuurgebied en de geplande wandeling in de omgeving van eendenkooi Den Dulver af te gelasten. Met de voorspelde windkracht kan de veiligheid van kinderen, personeel en vrijwilligers ter plaatse woensdagochtend onvoldoende worden gegarandeerd. Gelukkig kunnen de overige activiteiten verplaatst worden naar de gemeentewerf en biedt het kinderen een kans om een kijkje te nemen bij al het materieel dat de gemeente inzet om (het groen in) de openbare ruimte te onderhouden.

Natuureducatie 

Dit jaar is het de 63e keer dat de gemeente Waalwijk aandacht besteed aan Nationale Boomfeestdag. Met de viering van Nationale Boomfeestdag probeert gemeente Waalwijk kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving bij te brengen en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.
De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de gemeente Waalwijk, in samenwerking met Staatsbosbeheer, MET Praktijkonderwijs en een grote groep vrijwilligers.

Meer berichten