Een eerdere editie van het Autismecafé bij BaLaDe aan de Balade 1 in Waalwijk. Toegang is gratis.
Een eerdere editie van het Autismecafé bij BaLaDe aan de Balade 1 in Waalwijk. Toegang is gratis. (Foto: Hanny ten Thije)

Autismecafé in teken van autisme en verlieservaring

Het Autismecafé is een initiatief van ouders voor ouders, familieleden, vrienden en professionals die een kind of partner met een autisme spectrum stoornis hebben, meemaken of begeleiden. Toegang tot het Autismecafé bij BaLaDe aan de Balade 1 in Waalwijk is gratis.  

WAALWIJK - Kinderen krijgen van jongs af aan te maken met verlies. Verlies van hun dierbare knuffel, hun huisdier of een geliefd persoon. Daarnaast komen kinderen in aanraking met de dood door tv-programma's, films, games en het nieuws. Hierdoor worden kinderen zich bewust van de dood, ook al kunnen ze (nog) niet de impact ervan begrijpen. Het ervaren van rouw is vaak een verwarrend proces voor kinderen. Zeker wanneer het een kind met autisme betreft.
Schrijver en psycholoog Ellen Dreezens schreef een boek voor kinderen die rouwen, het Doorleefboek. In een interactieve lezing tijdens het Autismecafé op woensdag 27 maart bespreekt Ellen de theorie over hoe kinderen rouwen. Er is volop gelegenheid voor het beantwoorden van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Na de lezing sta je steviger in je schoenen wanneer het gaat over kinderen (met of zonder autisme) en rouw en weet je beter hoe jij hier op je eigen manier mee om kunt gaan. Ontvangst met koffie vanaf 19.00 uur. Aanvang programma om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig!

Meer berichten