Foto:

Gezamenlijk wandelen door Waspik

Hardlopen is populair. Wandelen ook! Want in spotjes van SIRE wordt ons op het hart gedrukt dat we meer moeten bewegen en vooral meer naar buiten moeten. Veel mensen lijken daar gehoor aan te geven. Maar wandelen in je eentje… dat is niet altijd even gezellig. Daarom hebben Den Bolder in Waspik en ContourdeTwern in Waalwijk de handen ineen geslagen om wekelijks wandeltochten in Waspik te gaan houden.

door Marcel Donks

WASPIK - "Nee, het zijn geen groots opgezette wandeltochten", laat Marojeine Veldhuisen van Den Bolder meteen weten. Samen met Annika Jabroer van ContourdeTwern en de Waspikse wandelaars Sjaak van Noije en André Halters vormt zij de werkgroep die de wekelijkse wandelingen gaat organiseren. "We willen mensen een mogelijkheid bieden om samen lekker op pad te gaan. Doel is niet zo lang of zo ver mogelijk te wandelen, maar vooral er even lekker uit te zijn en genieten van de omgeving van Waspik terwijl je gezellig een praatje maakt. Niet meer en niet minder."

Juist omdat de opzet klein is, zijn de wekelijkse wandelingen op woensdagochtend voor iedereen geschikt. Dus ook voor minder valide mensen. Sjaak: "André en ik wandelen vaak en kennen in en net buiten Waspik de mooiste wegen en paden. Die willen we laten zien. Maar we stemmen de route af op de gesteldheid en het wandelniveau van de deelnemers. Dus ook mensen in een scootmobiel of mensen met een rollator kunnen gewoon meedoen. Juist voor deze mensen is het vaak lastig om er alleen op uit te gaan. Daar willen we een platform voor bieden. Bij mensen in een rolstoel willen we wel vragen of er een vrijwilliger mee kan wandelen om te helpen."

Er zal dus per week naar de samenstelling van de groep gekeken worden om een route uit te stippelen. Start en aankomst zijn steeds bij Den Bolder. Als er veel animo is dan zullen er meerdere groepen gevormd worden. "We hopen gewoon dat mensen het leuk vinden om in een groepje te wandelen. Gezond en vooral heel gezellig om met elkaar op pad te gaan", vertelt André.

Afsluiten met soep

Wandelen in de wijk wordt vanaf 3 april iedere woensdag om 10.30 uur vanaf Den Bolder in Waspik gehouden. Indien gewenst kunnen deelnemers na afloop van de wandeling deelnemen aan de Soepgroep: voor 0,50 euro kan dan een kop verse soep met brood genuttigd worden in Den Bolder, gemaakt door mensen van Samen Top en geserveerd door vrijwilligers van Den Bolder. Meer informatie en aanmelden kan op 0416-0311346, of via info@denbolder.nl.

Meer berichten