Foto:

Landelijke Opschoondag in Waspik blijft hard nodig

Ieder jaar gaan vrijwilligers in Waspik tijdens de Landelijke Opschoondag op pad om het zwerfvuil in Waspik op te ruimen. Met de actie hoopt de werkgroep Natuur & Milieu van Platform Waspik meer bewustwording te creëren bij de Waspikse gemeenschap. Zwerfvuil blijft echter een groot probleem, dus is de actie op zaterdag 23 maart weer hard nodig.

WASPIK - Zwerfafval blijft een van de grootste ergernissen van deze tijd. In het kader van de Week van Nederland Schoon organiseert Platform Waspik al jarenlang in samenwerking met de gemeente Waalwijk de Opschoondag Waspik. "Het is een redelijk vaste club vrijwilligers die ieder jaar door weer en wind het dorp afstruint om het zwerfvuil op te ruimen", vertelt Johan de Hond van Platform Waspik: "We hopen natuurlijk ieder jaar op een nog grotere groep. Enerzijds omdat we dan een groter gebied kunnen opruimen, maar anderzijds om mensen bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving. Het is een hardnekkig probleem, maar we blijven bezig met dit zwerfvuil-offensief."
De Opschoondag wordt gehouden van 09.00 tot 11.30 uur vanuit Dorpsboerderij Waspik. Aanmelden kan telefonisch op 06-49803888. Voor iedere vrijwilliger staat er na afloop weer iets lekkers klaar!

Meer berichten