Bij de eerste editie was er veel sfeer in de tent. Hier op de voorgrond het beeldje dat bedenker Jasco van Wijk zelf heeft gemaakt.
Bij de eerste editie was er veel sfeer in de tent. Hier op de voorgrond het beeldje dat bedenker Jasco van Wijk zelf heeft gemaakt. (Foto: )

Rockmuziek ter herinnering aan Jasco

Een festival voor het goede doel, maar wel erg professioneel opgezet: dat is de tweede editie van Rock Du6 op zaterdag 13 april in de feesttent in Sprang-Capelle. Maar liefst acht rockbands en twee koren zullen op twee podia belangeloos optreden voor team You Never Wol(k) Alone van Alpe d'HuZes. Het festival is bedacht door de vorig jaar overleden Jasco van Wijk.

door Marcel Donks

SPRANG-CAPELLE - Jasco van Wijk vond tijdens zijn strijd tegen kanker veel kracht in het luisteren van met name rockmuziek. Ook genoot hij van de uitstapjes naar zowel grote als lokale bands. "Muziek was sowieso een familieding bij de familie van Wijk", weet Carmen Schalken, die een hechte band had met Jasco. "Vorig jaar, een paar maanden voor zijn overlijden, bedacht Jasco Rock Du6. Helaas heeft hij 'zijn' festival zelf niet live mee mogen maken, maar het werd wel een ongelofelijk succes. We kregen als team veel lovende reacties en dus besloot een aantal mannen uit ons team het festival in de geest van Jasco voort te zetten. We zullen proberen dit zo lang mogelijk in stand te houden."

Het draaiboek werd tevoorschijn gehaald en de benodigde telefoontjes werden weer gepleegd. Binnen mum van tijd werd er weer sterke line up neergezet, met toezeggingen van de bands van vorig jaar en nog een paar extra bands en twee koren. "Het festival wordt mogelijk gemaakt door vele gulle gevers en door zo'n veertig vrijwilligers. Alle artiesten werken belangeloos mee. Het gaat om Ar!e, Deep White, Out of Nowhere, Sweet Vendetta, Kroeta en de Gaskachels, Friday Toch Show, The Difference, Bop Tonight, Metallikoor en Pocket Rockit. We hebben het programma verdeeld over twee podia. Met de aanwezigheid van doodstrucks willen we een echte festivalsfeer creëeren."

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Zij krijgen bij hun entreekaartje gratis ranja, chips en een ijsje. Ook zullen er kinderattracties aanwezig zijn waarmee een avondje rocken uitgroeit tot een dagje rocken voor het hele gezin. "Dat is precies wat we willen bereiken", aldus Carmen.

Rock Du6 wordt gehouden op zaterdag 13 april vanaf 14.00 uur in de feesttent aan de Akkerwinde in Sprang-Capelle. De tent gaat open om 13.30 uur. Kaarten zijn te koop voor 5 euro (kinderen tot 8 jaar) en 10 euro (vanaf 18 jaar) via www.rockdu6.nl. Om 14.00 uur geeft burgemeester Nol Kleijngeld het startschot voor het festival, waarbij een bijzondere onthulling plaats zal vinden. De opbrengst van het festival gaat in z'n geheel naar Alpe d'HuZes. Kijk voor meer informatie op www.neverwolkalone.nl.

Meer berichten