Familie Van Mierlo, oftewel Team De Mierenhoop, bij de bekendmaking van het nieuwe Waalwijkse Volkslied vorig jaar. Vanaf nu is het lied ook online te beluisteren. Foto: Sjaak de Bie/Wollukse Kwis
Familie Van Mierlo, oftewel Team De Mierenhoop, bij de bekendmaking van het nieuwe Waalwijkse Volkslied vorig jaar. Vanaf nu is het lied ook online te beluisteren. Foto: Sjaak de Bie/Wollukse Kwis (Foto: Sjaak de Bie/Wollukse Kwis)

Waalwijks Volkslied nu ook online te beluisteren

De Wollukse Kwis 2019 gaat bijna van start. Maar in aanloop naar de Wollukse Kwis van 2018 was er een speciale opdracht: verzin een nieuw Waalwijks Volkslied. De familie Van Mierlo (Team De Mierenhoop) heeft zich vorig jaar met ziel en zaligheid op deze opdracht gestort en werd uiteindelijk eerste uit meer dan 40 inzendingen.

WAALWIJK - De prijs die zij daarmee wonnen bestond uit twee dagen studiotijd in de studio van De Mads in Waalwijk om het 'Wollukslied' - zoals het Waalwijks Volkslied officieel heet - professioneel op te laten nemen. Dat is ondertussen prima gelukt, kijk en beluister het resultaat zelf maar eens rustig op www.wollukslied.nl, of volg het op Facebook.

Koude én warme kant

De tekst, de muziek en de videoclip zijn allemaal door familieleden geschreven, ingezongen, gespeeld en gemonteerd - door zowel de 'kouwe' als de 'warme' kant van de familie.

Spotify en iTunes-store

Het Wollukslied is vanaf nu overigens ook te beluisteren op Spotify, Apple Music en te downloaden in de iTunes-store. De opbrengst hiervan gaat in zijn geheel naar Heemkundekring de Erstelinghe.

Meer berichten