De tuinen die op Hemelvaartsdag de deuren open stellen zijn allen door de tuineigenaren zelf ontworpen en aangelegd en worden met veel liefde onderhouden.
De tuinen die op Hemelvaartsdag de deuren open stellen zijn allen door de tuineigenaren zelf ontworpen en aangelegd en worden met veel liefde onderhouden.

Open Tuinen Midden Brabant op Hemelvaartsdag

Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, zwaait de tuinpoort open in vier tuinen in Midden Brabant. Tuinliefhebbers, bloemenmensen en natuurgenieters, wees welkom in de tuinen in Kaatsheuvel, Loon op Zand en Drunen.

REGIO - In de late lente zijn de hoge sieruien de pronkstukken in de tuin. Dansend in de wind op hun hoge stelen lijken ze wel ballerina's. De feeërieke bloemen van de Irissen horen ook erbij in dit seizoen, net zoals de kleurige Akeleien. De eerste rozen openen hun knoppen. De rododendrons geven veel kleur en het zoemt rondom van de bijen die druk op zoek zijn naar honing. En op de achtergrond kleurt alles frisgroen.

De tuinen

Er zijn 4 tuinen in Drunen, Kaatsheuvel en Loon op Zand open van 10.00 tot 17.00 uur.

De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1, Kaatsheuvel www.dedijkgaerd.nl tel 0416-272936

Ons Buiten, Kraanven 10, Loon op Zand, tel. 0416-363959

Hof 't Einde, Bergstraat 66, Loon op Zand www.hofteinde.nl tel. 0416-365455

Tuin De Dwerg, Kleinestraat 17, Drunen tel. 0416-853363

Zelf ontworpen

De tuinen variëren in grootte van 1000 m2 tot maar liefst 1 hectare. Ze zijn allen door de tuineigenaren zelf ontworpen en aangelegd en worden met veel liefde onderhouden. De tuinen zijn daardoor heel gevarieerd, met soms uitbundig bloeiende borders, maar ook bijzondere bomen en mooie doorzichten naar het landschap. In de diverse tuinen zijn vaak plantjes te koop uit eigen tuin.

Entree

Entree voor de tuinen tijdens de open dagen is 2,50 euro per persoon per tuin inclusief een consumptie. De tuinen liggen niet al te ver van elkaar, dus doe sportief en neem de fiets. Uitgebreide informatie, inspirerende foto's van de tuinen en routebeschrijving zijn ook te vinden op www.tuinenmiddenbrabant.nl.

Meer berichten