Op woensdag 12 juni van 13.oo tot 16.00 uur vindt op het Antoniusplein in Waalwijk de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats.
Op woensdag 12 juni van 13.oo tot 16.00 uur vindt op het Antoniusplein in Waalwijk de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats. (Foto: )

11e Buitenspeeldag op het Antoniusplein

Op woensdagmiddag 12 juni is het weer Buitenspeeldag! Dit is een initiatief van onder andere Veilig Verkeer, Jantje Beton en Nickelodeon om kinderen in heel Nederland onbezorgd buiten te laten spelen. Ook Waalwijk doet hieraan mee. Buurt en belangenvereniging st. Antoniusstraat/-plein presenteert namelijk voor de 11e keer de jaarlijkse buitenspeeldag op het Sint Antoniusplein in Waalwijk.

WAALWIJK - De middag is bestemd voor kinderen van de basisscholen en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Het Antoniusplein is die middag afgesloten voor verkeer, zodat de kinderen ongestoord kunnen spelen. Er wordt een circuit uitgezet met oud-Hollandse spelletjes zoals spijker poepen, zaklopen, steltlopen, blik gooien en meer. De 'Spellenbus' van Contourdetwern komt ook langs en er wordt gezorgd voor wat lekkers. Afgelopen jaar deden bijna 150 kinderen mee. Zij hadden veel plezier dankzij de leuke activiteiten, het goede weer en de inzet van een aantal enthousiaste vrijwilligers. De middag wordt georganiseerd door Klaas Houweling van BBA-Waalwijk en ondersteund door Karwei, Gamma en Rabobank de Langstraat. Deelname is gratis.

Meer berichten