Secretaris Fons Biemans en voorzitter Ria Boons–van de Schoor van ANV Slagenland in het nieuwe leefgebied.
Secretaris Fons Biemans en voorzitter Ria Boons–van de Schoor van ANV Slagenland in het nieuwe leefgebied. (Foto: )

Boeren helpen de natuur een handje

De periode dat natuur en boeren vijanden waren, is allang voorbij. Sterker nog: boeren zorgen op het platteland juist voor een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Met het inzaaien van vele stroken naast wei- en bouwlanden met bloemen- en kruidenzaden, zal het in de polders tussen Waalwijk en Raamsdonksveer alleen maar mooier worden.

WASPIK - Agrarische Natuurvereniging Slagenland is al vele jaren bezig om de polders natuurvriendelijk in te richten. Met het opstarten van het nieuwe leefgebied krijgen die werkzaamheden een extra impuls. "De agrariërs in onze werkgebied verbeteren via de aanleg van bloemen- en kruidenranden en overige maatregelen het leefgebied van bijvoorbeeld de veldleeuwerik, gele kwikstaart en patrijs. Daarvan profiteren ook vele andere soorten insecten, vogels en zoogdieren. Het maakt de polder niet alleen mooier, maar ook waardevoller voor de natuur."

Op vrijdag 14 juni wordt om 10.00 uur het nieuwe leefgebied officieel geopend door vertegenwoordigers van de gemeenten Waalwijk en Geertruidenberg. Bij de Kanaalweg wordt uitleg gegeven over de maatregelen die zijn getroffen en die nog plaats gaan vinden. Het totale leefgebied is 230 hectare groot, waarvan 23 hectare met speciale zadenmengsels is ingezaaid. Het werkgebied van Agrarische Natuur Vereniging Slagenland is te herkennen aan de speciale borden die her en der langs de landerijen staan.

Meer berichten