De vorige edities van Swingen in de Stad op het Raadhuisplein in Waalwijk werden erg goed bezocht.
De vorige edities van Swingen in de Stad op het Raadhuisplein in Waalwijk werden erg goed bezocht. (Foto: )

'Swingen in de stad' is jongerenwerk 2.0

Als de weergoden Waalwijk goed gezind zijn dan zal het vrijdag 14 juni weer een groot feest worden op het Raadhuisplein. Dan vindt de eerste editie van Swingen in de Stad van dit jaar plaats. Voor organisator Tavenu de ideale manier om met jongeren een professioneel evenement op te zetten dat vervolgens veel jongeren naar het Waalwijkse centrum trekt. En daar vaart de horeca dan weer wel bij.

door Marcel Donks

WAALWIJK - "Eigenlijk heb je dan meteen de kern te pakken waarom wij de laatste jaren vaak de initiator zijn van grote evenementen in het Waalwijkse centrum", stelt directeur Erik van Ginneken van jongerencentrum De Tavenu. "Toen er jaren geleden veel meer concerten waren in de zaal van ons jongerencentrum, lag de focus meer daarop. Nu zoeken we naar andere manieren om jongeren te betrekken. Wat is er nu mooier om jongeren deze evenementen te laten organiseren en uitvoeren, dat is talent ontwikkeling. Bovendien krijgt het Waalwijkse centrum daar een enorme boost mee."

Nee, grote spandoeken van Tavenu zie je niet snel hangen bij evenementen als de huldiging van RKC, het festival van het Levenslied, de huldiging van Maarten van der Weijden en het concert van André Hazes. Toch zouden de evenementen zonder Tavenu waarschijnlijk niet in zo'n succesvolle vorm plaats kunnen vinden. "De Tavenu is géén evenementenbureau, maar een zeer actieve jongerenwerk organisatie die over capaciteit beschikt om veel werk te verrichten in een korte periode. Dit met een groot en vooral gemotiveerd team van jongeren. Alles wat we neer zetten gebeurt door jongeren met passie door ze er bij te betrekken, komen hun talenten naar boven. Daar zijn ze trots op en dat willen ze graag laten zien. En wij ook!"

Daarom is Swingen in de Stad ook zo'n succesformule. Het evenement trekt veel jongeren en samen wordt er een groot feest gebouwd. "Zie het als Jongerenwerk 2.0: voor jongeren door jongeren. Mensen moeten af van het beeld dat jongeren maar wat rond hangen en niets doen: een beter bewijs dan dit is er niet. Talent krijgt hier een gezicht!"

Meer berichten