Meester Jacob Uijl werd thuis opgehaald door een oud-leerling.
Meester Jacob Uijl werd thuis opgehaald door een oud-leerling. (Foto: )

Feest op CBS de Rank in Sprang-Capelle

Op 11 juni was het dubbel feest op Christelijke basisschool de Rank in Sprang-Capelle. Directeur Jacob Uijl vierde die dag dat hij 40 jaar geleden - op 11 juni 1979 - zijn loopbaan begon in het onderwijs én in de derde klas (nu groep 5) op de Rank. In juni was hij de 7e leerkracht in die derde klas en hij had de eer het schooljaar met die leerlingen af te maken. Veel is er in die 40 jaar veranderd, maar de leerlingen bleven altijd en juist zij maken dat meester Uijl nog steeds iedere dag met veel plezier naar zijn werk gaat!

SPRANG-CAPELLE - Deze dinsdag begon anders dan andere dagen. De meester werd thuis opgehaald door een oudleerling, Stijn v.d. Werken die samen met zijn jongere broer Marijn in een prachtige cabrio voorreed. Jacob en zijn vrouw Marga mochten instappen en reden de route naar school waar langs alle groepen als een erehaag opgesteld stonden.
Op het schoolplein werd meester Uijl toegesproken en -gezongen en kreeg hij een mooie wandplaat van een luchtballon, gemaakt van foto's van de leerlingen van de school, overhandigd.
Na een traktatie in de klas volgden de leerlingen van groep 3 t/m 8 een zelfgekozen workshop verzorgd door Grote Broer ( creatieve workshops en activiteiten voor de basisschool). De kinderen maakten o.a. muziek op grote plastic emmers (streetbeats), bouwden een reactiebaan, deden handlettering ,ontwierpen kunstwerken van plastic, maakten iets moois met 3D-pennen en maakten een filmpje. De kleuters bewogen op muziek en keken naar een poppenkastvoorstelling.
Al deze activiteiten maakten hongerig en de door ouders gebakken pannenkoeken verdwenen als sneeuw voor de zon. Meester Uijl trakteerde alle kinderen op een overheerlijk ijsje. De schooldag werd afgesloten op het plein waar Jacob werd verrast met een tegoedbon voor een ballonvaart.

Meer berichten