Wat kunnen we doen om ons plasticverbruik te reduceren? Op woensdagavond 26 juni krijg je bij Winterdijk30b tips en adviezen.
Wat kunnen we doen om ons plasticverbruik te reduceren? Op woensdagavond 26 juni krijg je bij Winterdijk30b tips en adviezen. (Foto: )

Hoe verminderen we ons plasticverbruik?

Niemand van ons lust plastic soep. Maar wat doen we eraan? In de maand mei organiseerde Winterdijk30b de eerste talkshow, GroenSpraak, over hoe we als burgers zelf duurzaam kunnen leven in Waalwijk. Het eerste initiatief dat daaruit voortkomt is een avond over 'Duurzaam Thuis - Plastic Minderen'.

WAALWIJK - Wineke en Harry Nijenhuis, woonachtig in Waalwijk, zijn bewust bezig hun gebruik van plastic tot het minimum te beperken. Zij hebben in één maand tijd hun plasticgebruik terug weten te brengen tot een kwart van voorheen. Ze maken in dat proces spannende, leuke en soms hilarische situaties mee. Op woensdagavond 26 juni vertellen zij in Winterdijk30b over hun ervaringen en delen tips. Zelf horen ze ook graag ideeën en tips. "Want wij weten ook niet alles", zeggen ze zelf. De avond wordt dus interactief, het publiek wordt uitgedaagd met vragen en voor het delen van tips. Ook de plaatselijke supermarkten zijn gevraagd deze avond hun kant van het verhaal toe te lichten, want samen kom je het verst.
De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang van het programma om 20.00 uur. Wel graag aanmelden via www.winterdijk30b.nl.

Meer berichten