Kees en Angelique Vervoort starten samen met hun dochters Faith en Tylo de nieuwe dagbesteding Happy Days in Waspik.
Kees en Angelique Vervoort starten samen met hun dochters Faith en Tylo de nieuwe dagbesteding Happy Days in Waspik. (Foto: )

Bij dagbesteding Happy Days in Waspik is het vooral gezellig

De tuin van Kees en Angelique Vervoort in de Benedenkerkstraat in Waspik heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Schuren werden afgebroken, nieuwe schuren gebouwd, er kwamen dierenverblijven en het werd vooral erg groen en gezellig. En dat allemaal in de aanloop naar de opening van de kleinschalige dagbesteding 'Happy Days' die het gezin na de zomervakantie begint. Op zaterdag 22 juni is er een open dag.

door Marcel Donks

WASPIK - Kees (51) en Angelique (51) werken sinds 2000 als zelfstandig ondernemer in de bouwsector. In hun directe omgeving hebben zij ervaring met zowel jeugd als met mensen met een beperking. Door diverse werkzaamheden op vrijwillige basis hebben Kees en Angelique kennis gemaakt met deze doelgroepen. Door de vraag naar kleinschalige dagbesteding en het plezier dat zij ervaren in het werken met mensen met een beperking, is het idee voor dagbesteding Happy Days ontstaan. "Eigenlijk twintig jaar geleden al", vertelt Angelique. "Maar het is natuurlijk een grote stap om je tuin en een deel van je huis in het teken te stellen van dagbesteding. Toen we een jaar of drie geleden het besluit namen, voelde het meteen goed. We zijn flink aan de slag gegaan om alles precies zo te maken zoals we het voor ogen hebben: een sfeervolle en veilige plek waar jongvolwassenen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking vijf dagen per week een zinvolle, maar vooral gezellige dagbesteding genieten."

Dochters Tylo en Faith

Door de plannen langer te laten rijpen, konden dochters Tylo (22) en Faith (18) ook onderdeel uit gaan maken van het plan. Beide meiden zijn afgestudeerd als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Tylo heeft ervaring met begeleid wonen en heeft daarnaast de opleiding 'Vormgeving en Ambacht' afgerond. Faith heeft ervaring op het gebied van dagbesteding, zowel arbeidsgericht als op een zorgboerderij. Tylo: "Wij als gezin delen de passie om te werken met deze doelgroep. Allemaal hebben we onze eigen talenten, maar we vormen een compleet team. Onze kracht ligt in de eenheid, ontwikkeling, brede interesse en creativiteit."

Activiteiten

Happy Days zet in op een zinvolle daginvulling waarbij niet de productiviteit, maar de persoonlijke ontwikkeling, beleving en het plezier voorop staat. Middels een intake en proefperiode wordt wederzijds gekeken of iemand binnen de groep past. Er is daarbij ruimte voor maximaal tien gasten per dagdeel. "Onze activiteiten bestaan uit dierverzorging, textiele vormgeving, houtbewerking en klussen, tuinwerkzaamheden, koken en bakken, overige creatieve bezigheden, onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden en sport en spel", geeft Kees aan. "Bij alle werkzaamheden wordt rekening gehouden met de wensen, interesses en mogelijkheden van de deelnemers. Ook alleen meebeleven en genieten is mogelijk." Op zaterdag 22 juni is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag aan de Benedenkerkstraat 50A.

Meer berichten