Kafee de Bizniz was van 1980 tot 1988 dé ontmoetingsplaats voor ‘alternatievelingen' in Waalwijk. Foto: privécollectie
Kafee de Bizniz was van 1980 tot 1988 dé ontmoetingsplaats voor ‘alternatievelingen' in Waalwijk. Foto: privécollectie (Foto: )

Waalwijkse cafés houden grote reünie

Op zondag 7 juli vanaf 14.00 uur wordt er een grote reünie gehouden voor de klanten van café de Korenbeurs (beter bekend als 'Mari Brok'), Kafee de Bizniz, het Vervolg en café de Meester. Het pand waar café Spits nu nog zetelt is verkocht en waarschijnlijk worden achter de monumentale gevel appartementen gebouwd. Laatste kans om aan de Grotestraat 198 gezamenlijk een borrel te drinken en nog eens te proosten op het leven.

WAALWIJK - Omdat het horecapand verandert van eigenaar is de huur aan de uitbaters van café Spits, Michael Knuvers en Aniek Driessen, per 1 september opgezegd. Ze zijn nu dan ook hard op zoek naar een andere geschikte locatie om hun café voort te zetten. Waarschijnlijk komt er door deze verkoop een definitief einde aan een lange geschiedenis van caféleven op deze plek in het hart van Waalwijk. Reden genoeg om voor de laatste keer alle registers open te trekken en een grote reünie te houden voor de klanten van alle voorgaande cafés.

Aan de bar

Voor de Biznizreünie, die in de winter van 2015 binnen werd gehouden, was het noodzakelijk om toegangskaarten te verkopen. De animo bleek zo groot dat er binnen een uur geen kaartje meer te krijgen was. Heel veel mensen waren hierdoor teleurgesteld. Om dit te voorkomen en omdat het nu een reünie betreft van alle voorgaande cafés wordt de reünie op 7 juli buiten, op het achterliggende parkeerterrein gehouden. Het café is natuurlijk ook gewoon open zodat je binnen een kijkje kunt nemen of nog een keer gezellig aan de bar kunt 'hangen'.

Livemuziek heeft in de cafés altijd een grote rol gespeeld en daarom komt er op het parkeerterrein, behalve een bar, ook een podium te staan. Want op deze plek een reünie organiseren zonder bandoptredens is bijna ondenkbaar. Het podium wordt beklommen door muzikanten die vroeger ook opgetreden hebben in de cafés.

Nieuwe liefdes

Omdat de dag in een heel kort tijdsbestek georganiseerd moest worden, was er geen tijd om oude bands weer bij elkaar te krijgen. Daarom treden de muzikanten 'van vroeger' nu op met de muziek en bands waarmee ze tegenwoordig veelvuldig op het podium staan. DJ Paul Stuurop draait deze middag, voor, tussen en na de optredens eighties muziek. Ook ná de optredens is er voor de reünisten nog volop gelegenheid om bij te praten.
Wil je voor de laatste keer op deze bijzondere plek, waar vriendschapsbanden werden gesmeed en nieuwe liefdes het licht zagen, nog eens samen proosten? Be there……..

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor vragen en of opmerkingen, kan er gemaild worden naar reuniedebizniz@hotmail.com. Het programma is onder meer als volgt: DJ Paul Stuurop goes eighties (14.00 uur), VurDurdeWeek (15.00 uur), Bonaparty (16.00 uur), Leftovers (17.00 uur) en Mission Bluesband & Friends (18.00 uur).

Meer berichten