Maandag 1 juli opende staatssecretaris Knops het eerste Informatiepunt van Nederland. 
Maandag 1 juli opende staatssecretaris Knops het eerste Informatiepunt van Nederland.  (Foto: )

Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Ruim 4 miljoen mensen kunnen moeilijk of niet omgaan met deze digitale overheid. Bibliotheken en overheidsorganisaties hebben daarom de handen ineen geslagen om burgers dicht bij huis te ondersteunen.

LOON OP ZAND - Bibliotheken bieden computervaardigheidscursussen aan en daar komt, vanuit een landelijk initiatief, een Informatiepunt Digitale Overheid bij. Hier kunnen mensen terecht voor hulp bij bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, verlengen van een rijbewijs of voor vragen over toeslagen. Als één van de kopgroepen start de Bibliotheek Midden-Brabant met een Informatiepunt in de Bibliotheek Kaatsheuvel en spreekuren op locatie in de Bibliotheek Loon op Zand. Maandag 1 juli opende staatssecretaris Knops het eerste Informatiepunt van Nederland. "Iedereen moet mee kunnen doen in de digitale samenleving. Ook de mensen die extra hulp nodig hebben. Met de start van deze Informatiepunten Digitale Overheid kunnen we mensen praktisch hulp bieden bij digitaal contact met de overheid én hen stimuleren in het leren van digitale vaardigheden, aldus de staatssecretaris.

Voor al uw vragen

Vanaf heden kunnen mensen met vragen over de digitale overheid terecht bij de Bibliotheek Kaatsheuvel en Loon op Zand. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over studiefinanciering, belastingen & toeslagen of pensioen. Bibliotheekmedewerkers van Bibliotheek Kaatsheuvel en Loon op Zand helpen graag verder, denken mee of verwijzen door. Ook worden gratis computercursussen aangeboden, zodat mensen voortaan dingen zelf kunnen regelen met de overheid via de computer.

Openingstijden

Iedereen is van harte welkom bij het wekelijkse Informatiepunt in de Bibliotheek Kaatsheuvel of tijdens het spreekuur op locatie in de Bibliotheek Loon op Zand. Het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Kaatsheuvel is elke woensdagochtend tussen 10.30 en 12.00 uur geopend. Het eerstvolgende spreekuur in Bibliotheek Loon op Zand is op dinsdag 13 augustus tussen 10.30 en 12.00 uur. Het is niet nodig om een afspraak te maken, mensen hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek en hulp is gratis.
Kijk voor meer info op de site van Bibliotheek Midden-Brabant: www.bibliotheekmb.nl/informatiepunt.

Meer berichten