Op 21 februari 2017 werd het Buurt Preventie Team Waspik-Boven opgestart door ondertekening van de papieren door Pieter van Dongen (rechts) en burgemeester Nol Kleijngeld van de gemeente Waalwijk.
Op 21 februari 2017 werd het Buurt Preventie Team Waspik-Boven opgestart door ondertekening van de papieren door Pieter van Dongen (rechts) en burgemeester Nol Kleijngeld van de gemeente Waalwijk. (Foto: )

Buurt Preventie Teams Waspik werken samen

Sinds enkele jaren zijn er in Waspik Buurt Preventie Teams actief, ondermeer in de wijken Kanaal & Spoor, Binnenbijster, Waspik-Boven en Havendries/'t Vaartje. In plaats van afzonderlijk van elkaar te opereren, is onlangs meer samenwerking gezocht. Die samenwerking is zichtbaar in de nieuwe algemene website van de Waspikse Buurt Preventie Teams.

WASPIK - Een van de initiators achter de site is Pieter van Dongen, zelf actief in het team van Waspik-Boven. "Het is altijd handig om informatie over zaken die met buurtpreventie te maken hebben op te kunnen zoeken. In plaats van iedereen zelf te laten zoeken, plaatsen we algemene onderwerpen en links overzichtelijk op onze nieuwe site. Natuurlijk is ieder team in zijn eigen wijk actief, maar zie de website als een soort digitale backup waar alles samenkomt. Op die manier houden de teams elkaar ook op de hoogte en kunnen ze van elkaar leren."

Op 1 juni is de nieuwe website www.bpteamswaspik.nl in de lucht gegaan. Naast algemene informatie is voor bewoners uit de wijken op te zoeken wie de straatvertegenwoordiger of coördinator is. Ook wordt met kaartjes duidelijk gemaakt welke straten er onder de verschillende BPT's vallen en is melding te maken met een druk op de knop.

Meer berichten