Met ruim 150 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar fietst Ome Joop’s Tour van 21 tot en met 31 juli door Nederland. Foto: Ome Joop's Tour
Met ruim 150 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar fietst Ome Joop’s Tour van 21 tot en met 31 juli door Nederland. Foto: Ome Joop's Tour (Foto: )

Ome Joop's Tour doet Loon op Zand aan

De 69e editie van Ome Joop's Tour (OJT) vindt in 2019 plaats van zondag 21 tot en met woensdag 31 juli. De etappeplaatsen die OJT na de start in Arnhem bezoekt om daar vervolgens terug te keren zijn Zutphen, Apeldoorn, Harderwijk, Barneveld, Tiel, Loon op Zand, Sint Anthonis en Kalkar (Duitsland.). De geschiedenis van OJT gaat terug naar de wederopbouw van Arnhem in de jaren kort na de Tweede Wereldoorlog. De organisatie heeft voor de route van dit jaar dan ook bewust aanknopingspunten gezocht bij 75 jaar Market Garden.

REGIO - De verzameldag van OJT heeft daarom een bijzonder karakter. De deelnemers verzamelen zich net als andere jaren op Papendal, alleen dit keer in de ochtend. Na de reguliere inschrijving vertrekt de hele karavaan naar de Airborne begraafplaats in Oosterbeek om op diverse manieren op gepaste wijze stil te staan bij de Slag om Arnhem. Deze activiteiten beginnen om 14.30 uur. Belangstellenden zijn welkom. OJT vertrekt vervolgens richting het Airbornemuseum. Ook daar worden de deelnemers meegenomen in de thema's van 75 jaar Market Garden: Herdenken, Beseffen, Beleven en Vieren. De verbinding met Market Garden vertaalt zich verder onder meer in een bezoek aan Stadt Kalkar en Kernie's Wunderland, deelname van een ploeg met acht Duitse kinderen, bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon en deelname van zes Poolse kinderen, mogelijk gemaakt door Tour de Blauw.
In het kader van Vieren - en om de 156 kinderen een onvergetelijk vakantiegevoel te bezorgen - brengt OJT dit jaar een bezoek aan De Spelerij in Dieren, Apenheul in Apeldoorn, Dolfinarium in Harderwijk, De Efteling en natuurlijk Kalkar.
De officiële start is maandag 22 juli. Vanaf 10.00 uur vindt op de Markt in Arnhem de ploegenvoorstelling plaats. Om 11.00 uur klinkt het startschot. Op zaterdag 27 en zondag 28 juli zijn de deelnemers te gast in Loon op Zand. Zij overnachten in sporthal De Wetering en tijdens de rustdag op zondag staat een dagje Efteling gepland. De spectaculaire finish is op woensdag 31 juli om 16.00 uur in Valkenhuizen. Meer info: www.omejoopstour.nl.

Meer berichten