Anita Langermans (rechts) en Rianda Sprangers zijn de initiatiefnemers van de Waspikse vlag.
Anita Langermans (rechts) en Rianda Sprangers zijn de initiatiefnemers van de Waspikse vlag. (Foto: )

Nieuwe Waspikse vlag is niet aan te slepen

Ruim een mand geleden werd nationale zwemheld Maarten van der Weijden gehuldigd in zijn woonplaats Waspik. Het dorp liep uit om haar held te eren en tal van radio- en tv-zenders waren aanwezig om live verslag te doen. Een hele happening dus waar Anita Langermans en Rianda Sprangers uit Waspik met veel genoegen op terugkijken.

WASPIK - Zij waren mede verantwoordelijk voor het slagen van de dag. "We hebben geprobeerd het dorp op de been te krijgen en waren verantwoordelijk voor versieringen in het dorp", blikt Anita terug. "Aan onze oproep de vlag uit te hangen werd goed gehoor gegeven. Dat bracht ons op het idee een eigen Waspikse vlag te ontwerpen en uit te brengen."

Er werd een vlag ontworpen met de Brabantse vlag als achtergrond en het logo en de naam van Waspik daarop geprojecteerd. Rianda: "We besloten te peilen of er veel animo was voor de vlag. Binnen anderhalve week zaten we al op 230 bestellingen!" De vlag kan besteld worden voor 12,50 euro, waarvan 5 euro naar de Maarten van der Weijden Foundation gaat. Ook zijn er bootvaantjes en grote vlaggen te koop. Info via Facebook en waspiksevlag@gmail.com.

Meer berichten