Klimaatwagen Kate is een keet die voorzien is van illustraties van kunstenaar Sem Kuipers die de klimaatuitdagingen laten zien waar we nu mee te maken hebben.
Klimaatwagen Kate is een keet die voorzien is van illustraties van kunstenaar Sem Kuipers die de klimaatuitdagingen laten zien waar we nu mee te maken hebben.

Waterschap Aa en Maas op literair festival 'Verhaal aan de Aa'

Op zondag 17 augustus staat waterschap Aa en Maas op het literaire festival 'Verhaal aan de Aa' met als thema extreem weer. Met droogte en hevige stortbuien hebben we allemaal te maken. Medewerkers van het waterschap laten graag zien wat de mogelijkheden zijn om er in jouw omgeving mee om te gaan. Zo is er een maquette met verschillende opties voor groene tuinen, kun je een virtuele reis maken door de maquette met een virtual reality-bril en ook klimaatwagen Kate toont visuele effecten én oplossingen.

REGIO - Op de 3D-maquette zie je een groene woonwijk. Huizen met groene daken, zonnepanelen, waterdoorlaatbare parkeerplaatsen. Allemaal groene oplossingen die ons kunnen helpen bij de klimaatveranderingen. Je ziet er voorbeelden van wat je zelf kunt doen tegen wateroverlast, droogte en hitte.

Klimaatwagen Kate

Kate is een keet die voorzien is van illustraties van kunstenaar Sem Kuipers die de klimaatuitdagingen laten zien waar we nu mee te maken hebben. Je ziet bijvoorbeeld drijvende auto's op wegen door stortbuien. Maar je ziet ook groene oplossingen, zoals groene daken en groene gebouwen. Kate heeft zelf ook een groen dak. Aan de binnenkant kun je zien hoe zo'n dak er van onderen uitziet. De keet staat ten zuiden van de A50. Op de website van het festival - www.hetverhaal.nu - staat een kaartje met de exacte locatie.

Meer berichten