Theater De Leest geeft tijdens het GO Waalwijk Festival een voorproefje van de programmering van het nieuwe theaterseizoen. Onder meer cabaretière Christel de Laat treedt op. Foto: Rijk in Beeld
Theater De Leest geeft tijdens het GO Waalwijk Festival een voorproefje van de programmering van het nieuwe theaterseizoen. Onder meer cabaretière Christel de Laat treedt op. Foto: Rijk in Beeld (Foto: Rijk in Beeld)

Voor het eerst een uitmarkt in Waalwijk

Aanstaande zondag is het zover: het allereerste GO Waalwijk Festival! Niet eerder werd in de gemeente Waalwijk een uitmarkt georganiseerd. Uniek is ook de combinatie met sport, wat tot een bijzondere kruisbestuiving leidt. De hele middag kunt u genieten van sport, kunst, muziek en theater. Tientallen organisaties en verenigingen zijn vertegenwoordigd.

WAALWIJK - Met het GO Waalwijk Festival gaat een langgekoesterde wens van diverse culturele organisaties in vervulling. "Niet eerder had Waalwijk een Uitmarkt, éindelijk is het zover", aldus mede-initiatiefnemer Alfred van de Pas van Winterdijk30b. Samen met de buurtsportcoaches van GO Waalwijk, Kunstencentrum Waalwijk, Theater De Leest en Bibliotheek Waalwijk stelde hij een rijk programma samen. Tientallen sport- en culturele organisaties uit de gemeente Waalwijk haakten na een oproep om deel te nemen enthousiast aan. Er moest zelfs flink worden gepuzzeld om alles een goede plek te kunnen geven op de festivallocatie. Komende zondag zijn het Raadhuisplein en de stadstuin achter het oude raadhuis en de aangrenzende Hooisteeg en zelfs een deel van de Winterdijk omgetoverd tot een feestelijk festivalterrein. Van de Pas kan niet wachten tot het zover is: "Het GO Waalwijk Festival is voor jong en oud, met echt voor elk wat wils. Er zijn voorstellingen en activiteiten voor de kleintjes tot en met activiteiten voor senioren. En alles wat daar tussenzit. Het wordt echt ontzettend leuk!"

Expositie

Speciaal ter gelegenheid van het festival is de expositie 'Crossings – Art & Sport' ontwikkeld. Curator en beeldend kunstenaar Maria Klerx nodigde hiervoor negen professionele kunstenaars uit, met de opdracht zich te laten inspireren door (lokale) sportverenigingen en sporters. Het resulteerde in unieke werken die vanaf zondag te zien zijn in het Huis van Waalwijk. Daarnaast is ook de zomerexpositie van Stichting Kunstkip en de expositie van Heemkundekring De Erstelinghe over de Waalwijkse Kermis te bezoeken.

Kinderen

In het voormalige bodehuisje in de stadstuin organiseert Bibliotheek Waalwijk poëzieworkshops voor kinderen. Kinderen mogen zich ook uitleven bij Kunstencentrum Waalwijk waar de hele middag volop getekend en geschilderd kan worden en worden uitgenodigd om rond 14.00 uur mee te doen aan de GO-dans. Voor de allerkleinsten is er de Sesamstraat-voorstelling.

Optredens

Op meerdere podia is een mix van muziek, theater en toneel te zien. Zo zijn er voorproefjes van voorstellingen te zien die Theater De Leest het komende seizoen op de planken brengt, waaronder Tim Akkerman en de karakters van Sesamstraat. Kindermusicalgroep De Notenkrakers, DJEMM en toneelgroep O.O.G. geven 'sneak peaks' van hun nieuwe voorstellingen. De Rabobank zorgde ervoor dat de Kunstbende aanwezig is met de Kunstkeet en met lokale talenten en ook Winterdijk30b brengt veel lokaal talent op de bühne.

Sport

Naast al deze culturele activiteiten zijn er heel veel sporten te zien en te beleven. Daarbij is aandacht voor alle doelgroepen: van jeugd tot senioren. Speciale aandacht is er voor aangepaste sporten, met onder meer aangepast dansen en de mogelijkheid om kennis te maken met duofietsen en driewielers. Bovendien vindt de officiële aftrap plaats van het nieuw opgerichte handbiketeam van Toerclub Waalwijk plaats. Bezoekers kunnen zich tevens inschrijven voor de Langstraat Klassieker, de 80 van de Langstraat en de Mini en Midi. Kijk op de website www.gowaalwijk.nl voor het complete programma.

Meer berichten