Ingrid Melis
Ingrid Melis

Ingrid traint voor de handbike-battle en zoekt sponsors

Zes jaar geleden veranderde de wereld voor Ingrid Melis (40) uit Waalwijk volledig. Een moedervlek bleek een melanoom te zijn en die heeft er voor gezorgd dat er in haar rechterbeen uitzaaiingen in het bot zaten. Uiteindelijk bleek het zo erg te zijn dat haar been niet te redden was en amputatie noodzakelijk. Consequentie van alle behandelingen (chemo en bestraling) was ook het verlies van haar ongeboren kindje. Kortom: kommer en kwel. Maar Ingrid is niet bij pakken gaan neerzitten!

WAALWIJK - Ingrid besloot terug te vechten. Ze heeft immers twee kinderen en een man. "Aanvankelijk was de prognose heel slecht", vertelt ze. "Ze gaven me een levensverwachting van een half jaar tot een jaar! Ik ben toen zelf gaan zoeken naar alternatieven en kwam uit in het ziekenhuis in Nijmegen. Daar kon ik, na veel aandringen, meedoen aan een trial van immuuntherapie en die heeft zeer goed aangeslagen. We hebben ons huis aangepast, er is een traplift geplaatst en heb ik een handbike én scootmobiel tot mijn beschikking gekregen. Ik ben nu weer behoorlijk zelfstandig en dat wil ik ook. Ik ben nu ook zover dat ik, op aanraden en hulp van het revalidatiecentrum in Tilburg, mee ga doen aan de handbike-battle die in juni in Oostenrijk wordt gehouden. Daar ga ik, samen met 5 anderen, een route van 20 km rijden. Dat is pittig hoor, want er zitten stijgingspercentages van 15% bij! 

Voor mij is dit een uitdaging. Ik wil dat kunnen en ga het ook gewoon halen", zegt ze vol overtuiging. Deze handbike-battle wordt jaarlijks gehouden om aan de wereld te laten zien dat je met een handicap best veel kunt bereiken. De deelnemers hebben hiervoor een heel trainingsschema meegekregen, toegespitst op hun persoonlijke handicap. "Voor deze battle heb ik een speciale handbike in bruikleen gekregen en daarmee ga ik dus trainen", zegt ze lachend. "Dit wordt mogelijk gemaakt door Libra Revalidatie. Samen met de deelnemers gaat er ook een heel team van deskundigen en specialisten mee voor de begeleiding van ons. De deelnemers moeten dit overigens zelf betalen, wat betekent dat ik voor de gehele onderneming 1.500 euro nodig heb.

Ik hoop dit via sponsoring en donaties bijeen te kunnen halen. De kosten voor ons team zijn namelijk 10.000 euro. Iedereen die mij hierbij wil helpen is meer dan welkom."

Op facebook.com\libra-bikers kunt u hierover alle informatie vinden, maar direct geld overmaken kan ook op bankrekening: NL36INGB0650088328.

Mocht er meer worden opgehaald, dan wordt dit weer gebruikt voor de battle van volgend jaar. Uw geld komt dus zeker goed terecht! "Ik kijk er echt naar uit", besluit Ingrid.

WJ Monsieurs
Meer berichten